Cât te costă ca să-ţi faci casa lună după Sărbători

După chefurile de Sărbători, locuinţele multor români au rămas ca după bombardament. Cuptoare pline de grăsime, pete de alcool pe canapea, ace de brad şi firimituri de pâine căzute în covor şi multe altele. Îţi e groază să te apuci de curăţenia generală? În acest caz, poţi apela la profesionişti. Contra unei sume de bani, aceştia vin la tine acasă şi fac totul lună.

Sunt mai multe aspecte care se iau în calcul la stabilirea preţului: suprafaţa locuinţei, numărul de camere, prezenţa sau absenţa unui animal de companie, tipul de mobilier, chiar şi genul ferestrelor e important. Dacă nu sunt de termopan, ştergerea lor e mai complicată şi preţul mai mare, ne spune Nicoleta Manole, proprietarea firmei de curăţenie Nicolmano. Aici, pentru un apartament cu două camere, spre exemplu, preţurile încep de la 400 de lei şi cresc dacă se face curăţenie după constructor sau după o zugrăveală. „Se începe cu tocurile ferestrelor, apoi sticla lor, se şterg de praf toate suprafeţele din casă, inclusiv uşile, mobila se trage şi se aspiră în spate, se şterge până sus, se curăţă lustrele, aerul condiţionat şi absolut toate suprafeţele de la exterior. Dacă se doreşte şi la interior (cuptoarele, sertarele, frigiderul), se taxează în plus cu sume de la 15 până la 30 de lei pe obiect, în funcţie de cât e de mare şi de murdar”, explică Nicoleta Manole. 

Şi firma Teamwork Services percepe 300 de lei pentru curăţenia într-o garsonieră de maximum 35 mp, 379 lei pentru un apartament cu două camere de maximum 50 mp şi 449 lei pentru 3 camere. Dacă după petrecerile de Sărbători ai rămas cu fotoliile, canapelele şi covoarele murdare vei fi taxat în plus, aflăm de pe site-ul firmei, curatenie-profesionala.com. Astfel, covoarele se curăţă cu 4 lei/mp, mocheta cu 3,5 lei/mp, canapelele cu preţuri de la 100 de lei pe bucată, iar fotoliile cu preţuri ce pornesc de la 50 de lei. 

Aproximativ la fel sunt şi preţurile percepute de iclean.ro: de la 450 de lei pentru 2 camere, 550 de lei pentru 3 camere şi o baie sau de la 650 de lei pentru 3 camere şi două băi. În preţ e inclusă şi curăţarea unui balcon de maximum 4 metri lungime. La cerere, se poate aspira salteaua (100 de lei), spăla un fotoliu textil (50 de lei), o canapea de 3 locuri (100 de lei), un scaun (de la 30 de lei) sau un covor (5 lei/mp). 

Multe oferte găsiţi şi pe OLX, atât de la firme, cât şi de la persoane fizice. La curăţenia generală, Crystal Cleaning Solutions percepe 200 de lei pentru o garsonieră, 270 de lei pentru 2 camere şi 330 de lei pentru 3 camere. La o curăţenie de întreţinere, preţurile sunt mai mici: 150 de lei pentru o garsonieră, 170 de lei pentru 2 camere şi 230 de lei pentru 3 camere. Georgiana, o tânără de 26 de ani din Bucureşti, anunţă că, pe lângă serviciul de curăţenie, poate spăla şi călca rufe sau face de mâncare.

La un apartament cu două camere, o baie şi o bucătărie, o echipă formată din două persoane lucrează 4-5 ore. Clienţii obişnuiesc să lase cheile şi să le recupereze la recepţia lucrării.

Nu trebuie să cumperi nimic. Firma vine cu propriile produse de curăţenie

Majoritatea firmelor folosesc propriile produse de curăţenie, aşa că nu trebuie să-ţi mai baţi capul cu achiziţionarea de bureţi, lavete şi detergenţi. „Pentru o bună desfăşurare a curăţeniei, vă rugăm să îndepărtaţi jucăriile, cutiile, hainele, cărţile, astfel încât timpul alocat lucrării să fie cât mai scurt. Dacă doriţi curăţarea congelatorului, trebuie să-l deconectaţi de la curent în seara dinaintea lucrării. Nu trebuie să rămâneţi acasă în timpul curăţeniei, coordonatorul echipei vă va contacta la final”, precizează reprezentaţii Iclean.

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
ramona si cazacu jpeg
shakira frauda gettyimages 492044333 jpeg
imelda staunton netflix jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg