Ce-i spui copilului când pleci mai multe zile de acasă

Urmează să plecaţi într-o călătorie pentru mai multe zile, iar copilul va rămâne în grija bunicilor? Se va lăsa cu plânsete, isterii şi mutriţe supărate, la întoarcere. A păţit-o Dan Cruceru, fost prezentator tv care, în prezent, şi-a luat în serios meseria de tătic şi şi-a lansat un blog în domeniu. Acum, a învăţat din greşeli şi ne dezvăluie şi nouă câteva secrete.

Cruceru şi soţia sa au „dezertat” de acasă pentru nouă zile ca să se bucure de o vacanţă romantică, în doi. Nu mai avuseseră parte de aşa ceva de prea multă vreme. A fost o experienţă unică pe care au decis să o lase... „unică”, adică să nu o mai repete. De ce? Pentru că au stat, totuşi, prea mult timp departe de „plod”. „Oricât de obosit ai fi de meseria de părinte, te ia un dor prea mare după atâtea zile şi vrei să te întorci spăşit la treaba asta”, explică el. Începe apoi să ne dezvăluie ce a învăţat pe propria-i piele, cum se abordează o plecare de acasă fără copil, astfel încât niciuna dintre părţi să nu aibă de suferit.

Micuţa Sophia a fost  foarte supărată că  părinţii au plecat fără ea
Micuţa Sophia a fost foarte supărată că părinţii au plecat fără ea
  • Nu vă luaţi la revedere. Asta dacă nu vreţi să începeţi călătoria cu stângul. „Dacă îi spuneţi că veţi pleca departe fără el, va fi jale mare. Îmbrăţişări, lacrimi, vaiete. Noi i-am spus că ne ducem la serviciu, nicidecum că vom fi plecaţi mai multe zile. Şi a fost în regulă. Mai există varianta să plecaţi de acasă atunci când cel mic a adormit deja sau e, la rândul lui, plecat pe undeva, cu bunica”, spune Cruceru. Dacă vă imaginaţi că o discuţie de „pregătire”, în care să-i explicaţi micuţului ce urmează să faceţi, va fi benefică, vă înşelaţi amarnic.
  • Reduceţi pe cât posibil conversaţiile telefonice. Primul lucru pe care l-au făcut Dan şi soţia lui, când au ajuns la destinaţie, a fost să sune acasă să vadă ce face copilul şi să îi audă vocea. Greşit! „El va începe să se smiorcăie, că unde eşti, că îi e dor de tine. Te va afecta şi pe tine. Sfatul meu: daţi un singur sms cu «am ajuns bine, voi cum sunteţi?» şi cam atât. Pe noi, Sophia  ne-a omorât cu apelurile în prima zi. Mai ales seara, înainte de culcare – bocete maxime. Noi eram răvăşiţi, iar bunica nu reuşea să o adoarmă. A doua zi, gata. Cel mult o conversaţie pe zi cu copilul! Nu vă recomand mai mult”, explică Dan Cruceru.
  • Daţi vina pe „şeful cel rău”. Dacă tot i-aţi spus copilului că plecaţi la serviciu, ţineţi-o tot aşa. Creaţi un personaj negativ – şeful  cel rău – pe care să daţi vina. Dacă de-a lungul timpului i-aţi mai explicat întârzierile voastre astfel, va merge şi acum. „N-ai ce face când şeful te pune la muncă”, nu?
  • Nu staţi, totuşi, prea mult departe de casă. Ce-i prea mult, strică. „Noi am fost într-o vacanţă prea lungă. Am ajuns la concluzia că, oricât de mult ţi-ai dori o «pauză» de acasă, tot ţi se face dor, iar în ultimele zile ale călătoriei nu mai vezi în faţa ochilor decât chipul supărat al copilului şi nu te mai interesează nimic altceva. 3-4 zile ar fi fost, pentru noi, suficiente pentru relaxare”, concluzionează tăticul.
FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg