Ce nu ar trebui să încălzeşti niciodată la cuptorul cu microunde!
Dacă eviţi să introduci în cuptorul cu microunde recipiente de plastic, metal sau folie de aluminiu, trebuie să ştii şi ce alimente pot deveni toxice atunci când sunt reîncălzite în cuptorul cu microunde.
Acum aproximativ 30 de ani, americanii au devenit dependenţi de încălzirea rapidă a hranei în cuptorul cu microunde. În prezent, generaţiile mai tinere din întreaga lume nici nu-şi pot imagina să facă floricele de porumb fără el. Totuşi, mulţi dintre noi folosesc incorect cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi diverse alimente. Un cuptor cu microunde nu găteşte alimentele în mod egal, ceea ce înseamnă că bacteriile prezente în alimentele reîncălzite pot supravieţui. Pentru a minimiza riscurile folosirii cuptorului cu microunde, nu-l folosi pentru a găti sau încălzi anumite alimente.
Citește aici ce alimente să nu încălzești la cuptorul cu microunde.