Cele mai bune moduri prin care să-ți protejezi economiile: oportunități de investiții

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

Atunci când ai o educație financiară bună și un venit destul de consistent, reușești să economisești lunar o sumă de bani, care să îți garanteze siguranța în cazul unor situații neprevăzute.

Cu toate că a pune deoparte o sumă de bani în fiecare lună este o decizie responsabilă, trebuie să iei în calcul faptul că atât rata inflației, cât și cursurile valutare imprevizibile pot duce la devalorizări și că există posibilitatea ca banii tăi să își piardă din valoare, într-o perioadă scurtă de timp, fără ca măcar să cheltui un leu din aceștia.

Pentru a te asigura că toate economiile tale sunt în siguranță și că nu își vor pierde din valoare odată cu trecerea timpului, este important să descoperi oportunitățile care să te ajute să realizezi acest lucru și să poți chiar obține un plus de capital. În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai eficiente metode prin care să-ți protejezi economiile: 

Un depozit bancar

În prezent, cele mai multe persoane care au la dispoziție o sumă de bani pe care nu o folosesc decid să-și depună finanțele într-un depozit bancar. Deși reprezintă o decizie financiară des întâlnită, aceasta este și una dintre cele mai eficiente, întrucât oferă un profit garantat, reprezentat de dobânda anuală și de riscul apropiat de 0. 

Dacă alegi să-ți deschizi un depozit bancar pentru a-ți pune deoparte economiile, ar trebui să alegi o instituție bancară care să-ți ofere o dobândă cât mai mare și care să nu perceapă taxe și comisioane de deschidere, închidere sau administrare a contului. În cazul în care îți dorești să-ți deschizi un depozit, însă programul nu-ți permite să te deplasezi la sediul unei bănci pentru a îndeplini toate procedurile necesare, poți alege să îți deschizi un depozit online. Spre deosebire de metodele clasice de depunere, această modalitate te va ajuta să economisești timp, îți va oferi o mai mare siguranță a economiilor tale și îți va permite să verifici în timp real toate etapele de înființare a depozitului tău. 

Investește în titluri de stat

Cumpărarea de obligațiuni de stat este similară cu deschiderea unui depozit bancar, cu excepția faptului că administrarea banilor și acordarea dobânzilor aferente este efectuată în mod direct de către stat. Cu toate că această metodă este considerată de specialiști cea mai sigură metodă de investiție, trebuie luat în calcul și faptul că dobânzile oferite sunt mai mici decât cele oferite printr-un depozit bancar. 

Totuși, aceste plasamente sunt scutite de impozit, iar banii pot fi recuperați oricând, prin vânzarea titlurilor la bursă. Atenție, însă! Prețul pe care îl vei obține nu este unul fix, acesta stabilindu-se în funcție de cerere și ofertă, însă, dacă alegi să vinzi titlurile înainte de scadență, vei putea include în preț și dobânda acumulată până la momentul actual și ai posibilitatea de a obține întreaga sumă, fără a fi penalizat în vreun fel. 

Investește într-o locuință 

Dacă, până acum, ai reușit să economisești o sumă importantă de bani, pe care nu îți dorești să o păstrezi într-un depozit bancar, ai posibilitatea de a o investi într-o locuință, pe care mai apoi să o închiriezi. Pe lângă faptul că imobilul pe care îl cumperi se va aprecia odată cu trecerea timpului, acesta îți va genera și un venit pasiv, reprezentat de chiria lunară. 

În prezent, ofertele de pe piața imobiliară sunt foarte variate, așa că ai opțiunea de a alege un imobil în funcție de bugetul tău. Cu toate acestea, este important să selectezi cu atenție toate locuințele care se încadrează în buget și să o alegi pe aceea care are cele mai bune perspective de a crește în valoare și de a genera o chirie lunară cât mai mare. 

Pentru a găsi o astfel de ofertă, poți căuta mai multe detalii despre zona în care imobilul este situat: o locație în care se construiesc noi clădiri de birouri sau una în care urmează să se deschidă o nouă stație de metrou sunt criterii pentru alegerea unei locuințe, întrucât valoarea acesteia va crește pe viitor. 

Administrarea economiilor astfel încât să fie în siguranță și să îți genereze un plus de valoare reprezintă cea mai bună metodă prin care să-ți garantezi un viitor sigur, din punct de vedere financiar. Selectează cu atenție toate oportunitățile de investiții și asigură-te că ești informat cu privire la ce presupune metoda aleasă de tine, dar și că știi exact care sunt condițiile impuse de aceasta. 

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net