Corcodușele din Turcia concurează cu cireșele. Cât costă un kilogram pe piața din România: „Băi, ați înnebunit?”

A început sezonul corcodușelor. Chiar dacă se găsesc în pomii de pe mai toate străzile din țară, în piețe acestea se vând pentru sume considerabile. Au ajuns să coste aproape cât cireșele. 

Românii sunt uimiți de prețurile pe care le au corcodușele Foto: Pixabay.com
Românii sunt uimiți de prețurile pe care le au corcodușele Foto: Pixabay.com

Prețuri mari la fructele din import

Multe fructe care sunt căutate în această perioadă se vând la prețuri uriașe în piețele din România. De exemplu, corcodușele din Turcia au ajuns la un nivel de preț comparabil cu cel al cireșelor, scrie antena3.ro.

Într-o piață din centrul Bucureștiului, un kilogram de corcodușe turcești se comercializează la suma de 49 de lei. În ultima perioadă, fructele aduse din Turcia au devenit un subiect intens dezbătut în mediul online, din cauza prețurilor foarte mari.

„Corcodușe din Turcia, 49 lei/kg. Băi, ați înnebunit? Sunt corcodușe acum pe marginea drumului. Voi le-aduceți din Turcia și le vindeți la prețul ăsta? Și cireașa de pe tort, cireșe grecești la 65 lei/Kg", scrie antena3.ro.

Românii se plâng de prețul fructelor aduse din import. În timp ce un kilogram de roșii costă 29 de lei, unul de cireșe din Grecia se vinde cu 65 de lei. 

Beneficiile corcodușelor

Corcodușe sau zarzăre, indiferent după ce denumire le știm, sunt fructe dulci acrișoare care multora dintre noi ne amintesc de copilărie. Sunt o sursă bună de vitamina C, dar conțin și alți nutrienți benefici pentru organism.

Corcodușele și sucul de corcodușe sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora constipația. Acest lucru se datorează parțial cantității mari de fibre. În plus, corcodușele conțin sorbitol, care este un alcool de zahăr cu efecte laxative naturale.

Minunatele corcodușe sunt bogate în antioxidanți, care sunt de ajutor pentru reducerea inflamației și protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. 

Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi în acelaşi timp susţin puterea de concentrare. Consumul regulat de corcodușe poate avea și un efect protector asupra sănătății inimii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net