Cum amenajezi o bucătărie în stil modern

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dacă în trecut bucătăria era acel loc anost, în care doar găteai și luai masa ocazional, astăzi este unul dintre locurile speciale din casa ta, întrucât aduce împreună pasiunea pentru gătit și plăcerea de a fi cu cei dragi alături.

Nu doar că este la modă să ai o bucătărie care să arate într-un mare stil, dar indiferent de sex, gătitul a devenit o artă și este din ce în ce mai cool să pregătești felurile spectaculoase de mâncare și deserturile preferate pentru prieteni sau familie într-un spațiu care să te inspire la invenții culinare.Iată câteva sugestii de care să ții cont pentru a-ți amenaja bucătăria în stil modern:

Optează pentru mobilierul simplu și multifuncțional

Când vine vorba despre amenajarea bucătăriei în stil modern, este esențial să ții cont nu doar de aspectul estetic, ci și de cel funcțional. Din această perspectivă, alegerea unui mobilier simplu și multifuncțional este foarte importantă. De pildă, poți opta pentru un lavoar care să fie încorporat într-un blat elegant și montat deasupra unei baze suspendate. În felul acesta, câștigi spațiu pentru depozitare, îți asiguri un acces facil la racorduri și, totodată, dai o notă personală încăperii.Și cum materialele specifice stilului modern sunt cele naturale, poți alege un blat de bucătărie din lemn masiv (tratat pentru a rezista la umezeală și temperaturi ridicate), laminat sau din granit, rezistent la zgârieturi, cu design care imită piatra sau lemnul. Pe lângă crearea unei atmosfere calde și elegante, un astfel de blat este ușor de întreținut și durabil.

Așadar, pentru a avea o bucătărie realizată în stil modern, când mergi la cumpărături orientează-te spre preturi la blaturi de bucatarie care se pliază cel mai bine bugetului și dorințelor tale și fă schimbarea de care bucătăria ta are nevoie pentru a deveni cu adevărat un spațiu modern.

Alege luminile adecvate pentru bucătărie

Cum sună o cină romantică sau o cină în familie pregătite acasă, după o zi de serviciu numai bună de dat uitării? Vei spune că e doar un vis frumos, dar nimeni nu face asta când ajunge extenuat acasă. Însă, ambianța plăcută poate schimba regulile jocului, mai ales pe cele ale gătitului alături de cei dragi. Savurând o băutură fină care să ofere spor la gătit, și în compania unor spoturi cu lumini calde și primitoare, oboseala se va simți din ce în ce mai puțin, făcând loc stării de bine.Luminile din bucătărie spun povestea încăperii. Nu te grăbi să alegi doar un singur corp de iluminat și optează pentru lumini și luminițe care să confere acel aspect de intimitate despre care psihologii spun că are capacitatea de a apropia mai mult persoanele dintr-o încăpere.Așadar, din punct de vedere funcțional, vei avea nevoie de trei tipuri de lumini:● de control - LED-uri amplasate în dulapuri, încrustate în mese, blatul de bucătărie, prin care să poți avea lumină pe suprafețele de care ai nevoie;● de accent - dacă pui masa în mijlocul bucătăriei, poate nu ar fi rău să ai o lumină de accent în apropierea mesei;● ambientală - poate fi obținută prin surse de lumină suspendate, felinare, lumini de perete.

Decorațiuni pentru o bucătărie modernă

Bineînțeles, din amenajarea bucătăriei în stil modern nu pot lipsi florile și câteva elemente de decor simple, care împrospătează atmosfera, incită la creativitate culinară și scot din anonimat un spațiu pe care, de cele mai multe ori, oamenii aleg să îl ferească de ochii invitaților. Poți opta pentru și pentru florile uscate, cum ar fi buchețelel de lavandă, plantă recunoscută pentru proprietățile ei calmante.Creează o atmosferă specială în bucătăria ta și transformă în bucurie orice activitate pe care o desfășori aici, indiferent că este vorba despre gătit, prepararea conservelor sau tradiționalele mese în familie. Nu uita nici de tablourile cu mesaje amuzante și motivante, care îți pot reda energia pozitivă de care ai nevoie, ori de câte ori le privești.

Avantajele unei bucătării amenajate în stil modern

Încăperile amenajate în stil modern au la bază conceptul de spațiu deschis, astfel încât bucătăria să nu fie doar o încăpere separată de celelalte zone din casă, ci un loc conectat prin care se poate face trecerea cu ușurință. Mai precis, modern înseamnă:● fără prea multe uși de separare între camere;● aerisit;● senzație de spațialitate, chiar și atunci când stai într-un apartament mic.De asemenea, acest stil, care își are originea în mișcarea culturală apărută la sfârșitul secolului al XIX-lea ca o reacție la clasicism, se caracterizează prin linii drepte, forme clare și plane, accesorii și decorațiuni cât mai puține și mai simple, țesături, de regulă, uni și forme geometrice. Cu alte cuvinte, interioarele amenajate în stil modern sunt:● luminoase;● elegante;● dau senzația de ordine și rigurozitate, pentru că fiecare element utilizat are un rolaparte.Amenajarea bucătăriei în stil modern poate fi o provocare, mai ales când nu dispui de foarte mult spațiu, însă, ținând cont de recomandări utile, precum cele de mai sus, îți poți pune în practică ideile, astfel încât să-ți iasă totul așa cum ai visat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net