Cum să faci cel mai delicios desert cu mere VIDEO

Ultima actualizare:

    A înmuiat feliile de măr în apă cu lămâie, pentru ca, la final, să obţină ceva deosebit şi deliciosFoto: Captura Youtube
A înmuiat feliile de măr în apă cu lămâie, pentru ca, la final, să obţină ceva deosebit şi deliciosFoto: Captura Youtube

Un desert făcut în bucătăria proprie este întotdeauna un prilej de a ne testa abilităţile culinare, dar şi de a ne exersa imaginaţia şi creativitatea. În filmuleţul următor este prezentată o idee deosebită pentru a obţine un desert „floral” minunat.

Cine doreşte să-şi impresioneze familia sau prietenii cu un desert care să imite perfect un trandafir înflorit, poate urma paşii prezentaţi în aceste imagini. Astfel, pentru a prepara şase prăjituri trandafir avem nevoie de 2 mere roşii dulci şi parfumate pe care le tăiem în jumătate, le îndepărtam cotoarele, după care le tăiem în felii foarte subţiri. Într-un bol de sticlă punem puţină apă şi zeama de la o jumătate de lămâie, apoi aşezăm toate feliile de măr. Punem bolul la cuptor timp de 3 minute. Apoi, vom strecura feliile de măr şi le vom lăsa deoparte pentru mai târziu când le vom folosi ca parte componentă a desertului nostru. Separat vom amesteca într-un mic bol 3 linguriţe de gem de caise cu 2 linguriţe de apă.

În acest moment urmează să asamblăm desertul şi pentru această etapă avem nevoie de aluat de foietaj, de feliile de măr, de gemul de caise şi de puţină scorţişoară. Ulterior, vom întinde puţin cu sucitorul aluatul din care vom tăia 6 fâşii egale. Pe una din margini vom aşeza feliile de măr una lângă alta cu partea rotundă în sus, vom presăra puţină scorţişoară, după care vom îndoi aluatul în partea de jos ca să susţină feliile de măr şi vom rula de la un capăt obţinând forma unor trandafiri veritabili. Apoi, tot ce trebuie să mai facem este să punem prăjiturile într-o tavă de brioşe şi să le lăsăm la cuptor timp de 40-45 minute, la o temperatură de 375 grade F (190°C). La final se pudrează cu zahăr.

Spor la treabă şi… poftă bună!

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net