Cum să îți faci casa ca nouă

Ultima actualizare:

Mobilierul, culoarea pereților, sursele de iluminat, parchetul și mochetele sunt piese pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când dorim să ne reamenajăm locuința. Amenajarea locuinței poate aduce mari bătăi de cap proprietarilor, mai ales dacă își doresc ca aceasta să fie unică și să reflecte personalitatea lor. În amenajarea apartamentului, este recomandat ca de fiecare dată să apelăm la un arhitect, deoarece acesta poate aduce la realitate așteptările clientului.

Dacă ești în căutare de idei despre cum să îți amenajezi apartamentul, poți urma exemplul apartamentului DreamBuilders, un apartament unic, inegalabil, customizat după preferințele proprietarilor.

Amenajat într-un stil minimalist, modern și glam, apartamentul DreamBuilders a fost la început, un apartament ca oricare altul, cu toate finisajele necesare: bucătărie, corpuri de iluminat, băi, parchet, gresie și faianță. Cu toate acestea, proprietarii și-au dorit ceva nou, diferit.

Cum a luat naștere apartamentul DreamBuilders

Primul pas pe care proprietarii apartamentului l-au făcut, a fost să contacteze un arhitect căruia i-au prezentat ideile de amenajare, dar și așteptările. Arhitectul Hamid Nicola Katrib a realizat o serie de randări (adică o simulare a spațiului cu tot cu finisaje și mobilier), prima variantă a randărilor fiind aprobată de către proprietari. După ce proiectul a primit undă verde, apartamentul a fost ”ras la zero”. Finisajele locuinței au fost realizate de către echipa #DreamBuilders a companiei PIATRAONLINE.

Elemente din amenajare

La amenajarea apartamentului DreamBuilders au contribuit mai multe firme specializate pe diferite tipuri de elemente care compun designul unei locuințe: firme care se ocupă de parchet și mochete, de perdele, de uși, de livrarea și montarea mobilierului, de finisajele pereților și de montarea pietrei naturale. În apartament au fost mutați anumiți pereți, au fost create tavane false în toată zona de open space (dining, living și bucătărie), tavane care au rolul de a separa spațiile între ele. De asemenea, au fost create și nișe în care să fie încastrate dulapurile și alte piese de mobilier.

În amenajare a fost folosit un mix între piatră, metal, lemn, sticlă și lumină ambientală, elemente care îi conferă apartamentului caracter unic. Customizarea sau personalizarea locuinței reprezintă un ”must-have” al momentului. O locuință personalizată este mai încântătoare decât ne-am putea închipui, iar după o zi istovitoare la muncă, o casă primitoare care să rezoneze cu personalitatea locatarului este ideală. Pe acest principiu a fost amenajat apartamentul DreamBuilders.

Punctul central în jurul căruia gravitează întreaga paletă de culori aleasă pentru locuință, este bucata de marmură montată în bucătărie, furnizată de către PIATRAONLINE și montantă de către echipa #DreamBuilders. De la această marmură galbenă, arhitectul a ales să meargă pe mai multe nuanțe de griuri, o culoare neutră care scoate în evidență nuanțele pietrei.

Apartamentul DreamBuilders reprezintă întruchiparea modernului, un ”așa da!” după care te poți inspira cu ușurință în proiectele pe care vrei să le pui în aplicare. Desigur, nu ești nevoit să copiezi ideile care au dus la nașterea unei astfel de amenajări. Poți adapta modelul și conceptul după propriul plac, după cum te simți mai bine, după personalitatea ta, deoarece numai așa îți poți amenaja locuința ideal.

Pentru mai multe detalii despre cum a fost amenajat apartamentul DreamBuilders, click aici.

image
image
image
image
image
image
Cavoul Iuliei Hasdeu jpg
Regele Charles și Prințul William (2) jpg
Apple iPhone FOTO Shutterstock jpg
image png
image png
Injectie
mos craciun ciocolata pexels jpeg
sofer freepik jpg