Descoperiți animalele specifice unor țări și regiuni ale planetei

Ultima actualizare:

Multe țări și regiuni sunt cunoscute pentru animalele lor. Când spui „canguri” te gândești la Australia, când vine vorba de „tauri”, gândul zboară la Spania și la coride, iar când ne gândim la România, mulți alegem capra neagră, despre care am învățat încă din școală că este protejată prin lege.

Capra neagră este considerată totodată și simbolul Munților Bucegi. Aceasta poate fi întâlnită însă și în alte regiuni muntoase din Europa sau chiar din Asia Mică, deci nu se poate spune că este o specie endemică. „Endemic” se referă la o specie care se găsește în mod unic într-o parte a lumii și numai în acea parte. Aceste tipuri de animale se găsesc cel mai frecvent în părți mai izolate ale globului, cum ar fi pe anumite insule, dar pot fi întâlnite și în alte zone muntoase din lume.

  O specie endemică este maimuța lui Sclater, care se găsește în Nigeria și s-a confirmat existența a doar 11 populații mici de acest gen. Ele trăiesc în zonele de altitudine joasă ale coastei acestei țări africane, unde se bucură de pădurile pline de mlaștini. Și trăsătura lor distinctivă sunt smocurile albe de păr de pe fiecare ureche. Dar în afară de această specie endemică, maimuțele sunt des întâlnite în Indonezia și le poți vedea cutreierând liniștite străzile din Jakarta . În Bali există poate cele mai îndrăznețe maimuțe dintre toate, ce se plimbă pe străzi, în zonele cu piețe alimentare, servindu-se cu mâncare de la tarabe atunci când vânzătorii nu se uită. Acesta nu este cu siguranță un gest de încurajat și un motiv pentru care comercianții simpatizează aceste creaturi, dar este de la sine înțeles că foamea este factorul determinant. Acest tip de eveniment amuzant a fost difuzat chiar și la știri de mai multe ori, există meme-uri în jurul lui și chiar un joc, un slot online numit Cool Bananas, care, cel mai probabil, este inspirat din acest fapt. Pe lângă imaginile drăguțe și mecanismul simplu de urmat atunci când îl accesezi, prezintă o grămadă de maimuțe cool care colindă orașul, încercând să pună mâna blănoasă pe cât mai multe banane. O premisă simplă și destul de aleatorie, dat fiind faptul că, în realitate, ele se concentrează pe mai mult decât aceste fructe, dar rezultatul este totuși distractive și relaxant pentru jucător.

Urșii panda gigant trăiesc în China și, pe lângă acest lucru, sunt considerați comoară națională. Deși sunt endemici pe acest teritoriu asiatic, 27 de grădini zoologice din 21 de țări au panda uriași ca parte a programului mondial de conservare, inclusiv trei panda uriași care trăiesc la Grădina Zoologică Națională Smithsonian. Există mai puțin de 1.900 de urși panda ce își trăiesc viață în sălbăticie astăzi. Cea mai veche informație înregistrată despre panda în China vine din timpul dinastiei Xi Hou din 1134–256 î.Hr., unde un steag pe care apărea un panda a fost folosit pentru a cere un armistițiu în timpul luptei.

 Madagascar este știută ca o insulă frumoasă și exotică și cu siguranță este bine cunoscută și pentru lemurii săi. Aceștia sunt o parte importantă a ecosistemului și, în 1927, guvernul malgaș a adoptat o legislație care a acordat lemurilor statutul de „animale protejate”. Multe persoane au aflat de Madagascar datorită filmului produs de DreamWorks Animation cu același nume sau documentarului din 1998, Operation Lemur: Mission to Madagascar, cu John Cleese. Tot pe această insulă din Oceanul Indian există și cea mai mică specie de cameleon din lume, cunoscută sub numele de brookesia micra. Minusculele creaturi cresc până la 29 de milimetri lungime adică de dimensiunea unei unghii. Și da, își schimbă și culoarea.

 Dacă te gândești la un vultur pleșuv, nu poți fi decât într-un singur loc, America. Vulturul pleșuv este emblema națională a Statelor Unite din 1782 și este considerat un simbol al libertății și puterii. A apărut pe moneda lor oficială, poate fi găsit pe logo-urile Forțelor Armate și este prezentat atât pe steag, cât și pe sigiliul prezidențial.Rămânem tot în regnul păsărilor și ne mutăm atenția spre kiwi, care nu este doar numele unui fruct delicios. O pasăre unică fără îndoială, kiwi nu poate zbura și are picioare puternice, dar fără coadă. A devenit simbolul național al Noii Zeelande și s-a ajuns până în punctul în care neozeelandezii sunt adesea numiți „kiwi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net