Încrederea, element esențial într-un cuplu

Ultima actualizare:

În mod eronat credem că iubirea este suficientă pentru a avea o relație de cuplu împlinită. O relaţie în adevăratul sens al cuvântului se construieşte pe încredere reciprocă. 

Încrederea, de bază în orice cuplu / Foto: Shutterstock
Încrederea, de bază în orice cuplu / Foto: Shutterstock

E important ca cineva să aibă încredere în tine, să nu pună la îndoială ceea ce îi spui despre sentimentele tale, sau când îi spui unde ești și ce faci. În aceeași măsură este important pentru relația voastră ca și tu să ai încredere în ceea ce spune celălalt. Încrederea și respectul reciproc sunt două elemente esențiale într-un cuplu.

O relație implică efort de ambele părți

Dacă din exterior o relație se vede ca fiind perfectă, trebuie să știi că acest lucru nu se poate obține fără încredere şi fără efort. Nu te aștepta ca lucrurile să meargă de la sine, chiar dacă sentimentele voastre sunt puternice și țineți unul la altul este foarte important să vă implicați constant și să mențineți o comunicare relevantă chiar și atunci când nu sunteți de acord unul cu celălalt. Nu lăsa lucrurile să se întâmple pur și simplu, încearcă să găsești o rezolvare pentru o problemă și concentrează-te pe cum poți să-ți oferi ajutorul și susținerea, înainte să ceri pentru tine aceste lucruri.

În orice relație apar probleme mai devreme sau mai târziu

Diferențele de opinie sunt inevitabile la un moment dat. Important este să conștientizezi că acest lucru nu se traduce într-o lipsă de sentimente și afecțiune. Modalitatea prin care voi alegeți să depășiți și să veniți cu o soluție pentru dificultățile pe care le întâmpinați dovedește spiritul vostru de echipă, încrederea pe care o aveţi unul în celălalt și în același timp dorința de a face lucrurile să meargă. Indiferența este mult mai nocivă decât furia într-o relație, de aceea este mai bine să aveți discuții în contradictoriu care să ducă la un rezultat pozitiv, decât să vă ignorați unul pe celălalt

O relație are propriile ei caracteristici

Fiecare relație are propriile ei caracteristici în functie și de personalitatea voastră. Încrederea şi așteptările sunt cele care ne influențează destul de mult modul în care ne privim relațiile, de aceea e bine să evaluăm de la început ce vrem să se întâmple, ce nu vrem să se întâmple și ce înseamnă fiecare pentru evoluția relației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net