Isaac Newton a prezis Sfârșitul Lumii în 1704. În ce an va veni apocalipsa

Renumitul om de știință, cel care a descoperit gravitația, a construit primul telescop reflectorizant și care și-a dat seama de forma exactă a Pământului, Isaac Newton, a prezis cândva când va fi veni Sfârșitul Lumii. El și-a notat previziunile detaliate în 1704, iar, potrivit acestuia, Apocalipsa este mai aproape decât credeam.

Profeția înfricoșătoare a lui Isaac Newton: Când va veni Apocalipsa / Foto: Click!
Profeția înfricoșătoare a lui Isaac Newton: Când va veni Apocalipsa / Foto: Click!

Celebrul om de știință, Isaac Newton, a calculat data exactă a Sfârșitului Lumii. Când acesta și-a notat previziunile detaliate în 1704, Apocalipsa ar fi putut părea departe, însă, el a prezis că lumea se va sfârși în 2060 – iar oamenii sunt îngroziți că ar putea avea dreptate.

Chiar dacă mai sunt 37 de ani până atunci, mulți dintre noi vor mai fi în viață când va veni acel moment. Isaac Newton nu este singurul om care a prezis Sfârșitul lumii, pe lângă el se numără și Sfântul Ioan cel Divin, în secolul 1 d.Hr., sau „călătorul în timp” celebru pe TikTok.

În 1704, Isaac Newton, care a făcut numeroase descoperiri în fizică și matematică, credea că lumea se va sfârși în 2060. El a făcut aceste calcule studiind Biblia și alte scrieri religioase. Din ele a obținut data la care lumea se va sfârși și va fi înlocuită cu „Regatul Cerurilor”, potrivit tabloidului britanic DailyStar.

Predicția lui Isaac Newton a devenit cunoscută publicului larg recent

El credea că la mijlocul secolului al XXI-lea, Hristos se va întoarce și va domni pentru un mileniu, iar poporul evreu va construi „O Împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel. Într-o scrisoare din 1704, după 30 de ani de cercetat clădiri antice, acesta a scris:

„Deci, atunci timpii și jumătate de timp sunt de 42 de luni sau 1260 de zile sau trei ani și jumătate, recuperând douăsprezece luni la un an și 30 de zile la o lună, așa cum s-a făcut în calendarul anului primitiv. (...) perioada de 1260 de zile, dacă datează de la cucerirea completă a celor trei împărați ai anului 800 î.Cr., se va încheia anul 2060. S-ar putea să se termine mai târziu, dar nu văd nici un motiv pentru ca sfârșitul să vină mai devreme”.

Predicția lui Isaac Newton a devenit cunoscută publicului larg abia recent, chiar dacă oamenii de știință știu despre ea. „Pentru mulți, revelația că Newton era un credincios pasionat care a luat în serios profeția biblică a fost un șoc.

În mod curios, la câteva luni după ce povestea din 2060 s-a declanșat, Sir Martin Reese, unul dintre cei mai importanți oameni de știință de astăzi, a publicat o carte intitulată Our Final Century in the UK, în care susține că rasa umană mai are doar 50% șanse de a supraviețui secolului XXI”, a declarat expertul Stephen D. Snobelen.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
Pestera Meziad, una dintre cele mai vizitate peşteri din România jpeg
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net