Karamel, prima veveriță din lume în scaun cu rotile

Ultima actualizare:

    Karamel a învăţat  repede să meargă  cu rotilele
Karamel a învăţat repede să meargă cu rotilele

E mai jucăuşă şi se mişcă mai repede ca niciodată! Karamel, prima veveriţă din lume în scaunul cu rotile, a învăţat din nou să meargă. Şi o face foarte bine. Şi-a pierdut lăbuţele din faţă într-o capcană.

Era sortit pieirii! Karamel, un pui de veveriţă, a fost găsit de un iubitor de animale, numit Tayfun Demir, prins într-o capcană de şoareci, în oraşul Batman, sud-estul Turciei. Avea lăbuţele zdrobite şi trăgea să moară, mistuit de durere şi lihnit de foame. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, l-a luat, i-a pansat rănile, dar situaţia sa era din ce în ce mai rea. Rănile s-au infectat şi viaţa animăluţului era grav ameninţată. 

Disperat să-l salveze, Demir a plecat cu Karamel la o clinică veterinară specializată în tratarea veveriţelor de la Instabul. Nu a stat pe gânduri, deşi Batman se află la o distanţă de 1.126 de kilometri de capitala turcă. Medicii au spus că lăbuţele erau deja cangrenate şi că trebuie să i le amputeze de urgenţă. În acest timp, i-au dat calmante împotriva durerilor şi l-au ajutat să se hrănească. Tayfun Demir s-a cazat la un hotel şi nu l-a părăsit o clipă pe Karamel. 

Zilnic îl vizita la clinică şi îi implora pe medici să-l salveze. Doi ortopezi şi un terapeut au avut ideea să confecţioneze un scăunel cu rotile pentru veveriţă. 

În timp ce i s-au vindecat rănile, în urma amputării, acesta a fost deja gata. Karamel s-a obişnuit în timp record cu scăunelul cu rotile. Deja fuge cu ajutorul lui şi poate să îşi caute singur hrana. 

Tayfun Demir l-a adoptat. Animăluţul îi arată toată dragostea sa, recunoscător că l-a salvat. Veveriţele sunt mici mamifere care trăiesc pe toate continentele, în afară de Australia şi Antarctica. Măsoară între 19 – 23 cm şi cântăresc între 400 – 600 g. Trăiesc în jur de 6 – 7 ani.

image
image
image
image
image
image
cos cumparaturi shutter jpeg
shutterstock 1046965294 jpg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 29 noiembrie sfantul mucenic paramon png
Prințul Albert și Prințesa Charlene la bal (7) jpg
supermarket jpg
catalin chereches  1280x720 jpg
incendiu  jpg