Mănânci în oraş? Iată 10 «secrete murdare» din restaurante!
Ultima actualizare:
Îţi place să mănânci la restaurant? Ce-ai face însă dacă ai afla că mâncarea ta, înainte de a-ţi fi servită, este scăpată pe jos, tacâmurile şi farfuriile nu sunt spălate, iar ospătarul strănută peste supa pe care ai comandat-o? Află că ţi se poate întâmpla şi ţie, mai ales că mai mulţi ospătari chiar au recunoscut astfel de “practici”.
10 ospătari din America dezvăluie, sub anonimat, pe un site de socializare, secretele murdare care se ascund dincolo de privirile clienţilor. Uite ce au recunoscut!
La ce să fii atent când mergi într-un local?
- În primul rând, observă câţi clienţi iau masa în acel local. Dacă sunt mulţi, înseamnă câ mâncarea este gustoasă, iar ingredientele sunt proaspete. Dacă, dimpotrivă, nu e nimeni acolo, recomandat ar fi să mergi în altă parte.
- După ce ai intrat în local, mergi la toaletă şi vezi dacă este curată. Dacă nu se păstrează o igienă strictă, te poţi gândi, pe bună dreptate, că şi în bucătărie este la fel.
- Ţinuta ospătarilor trebuie să fie impecabilă. Uniforma trebuie să fie curată, perfect călcată, fără urme de murdărie sau pete de mâncare.
- Servirea trebuie să fie promptă. Dacă ospătarul întârzie să ia comanda, să aducă mâncarea sau nota de plată, ar trebui să eviţi să mai intri în acel local.
- Vesela şi tacâmurile trebuie să fie curate-lună. La fel şi faţa de masă.
- Există restaurante şi pub-uri unde se serveşte pizza. De multe ori, de la masă se pot observa foarte bine cuptorul, dar şi bucătarul. Vezi dacă acesta poartă mănuşi sterile.