Masturbarea la femei: 4 motive pentru care ar trebui să o facă

Ultima actualizare:

    Femeile care pot ajunge la orgasm prin masturbare au foarte mari şanse să se bucure de el şi cu partenerii de viaţă foto:123RF
Femeile care pot ajunge la orgasm prin masturbare au foarte mari şanse să se bucure de el şi cu partenerii de viaţă foto:123RF

Oricât de deschisă din punct de vedere sexual ar fi societatea în care trăim, masturbarea rămâne în continuare un subiect despre care puţină lume are curaj să vorbească.

În cazul femeilor, situaţia este şi mai serioasă, autostimularea fiind considerată mai degrabă un motiv de ruşine decât o activitate normală şi sănătoasă. Cu toate acestea, nu trebuie să vă simţiţi deloc vinovate, ba din contră, trebuie să ţineţi cont de beneficiile ei, câteva fiind enumerate mai jos.

Echilibrează viața sexuală

Se întâmplă ca într-un cuplu, femeia să-şi dorească să facă mai mult sex decât bărbatul. În această situaţie, cea mai bună soluţie pentru ea este să se şi masturbeze ceea ce o va ajuta să-şi menţină un echilibru pe plan sexual. Astfel sunt evitate certurile, frustrările şi chiar infidelităţile.

Le învață cum să ajungă la orgasm

Prin această metodă multe dintre femei ajung să înveţe cum să aibă orgasm. Reprezentantele sexului frumos care pot ajunge la orgasm prin masturbare au foarte mari şanse să se bucure de el şi cu partenerii de viaţă şi împreună să aibă o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Diminuează durerile premenstruale

Într-adevăr, este bine ca femeile să se și masturbeze, deorece poate fi o metodă eficientă pentru a diminua durerile premenstruale şi chiar migrenele. Masturbarea ajută şi la combaterea infecţiilor vaginale prin curăţarea vaginului.

Vor avea o stare de spirit mai bună

Masturbarea contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care o practică şi implicit a vieţii sexuale. Această practică este soluţia ideală pentru femeile singure care vor să se relaxeze şi să aibă o stare de spirit bună. Orgasmul pe care îl obţin în urma masturbării furnizează cea mai mare cantitate de endorfine şi dopamină, hormoni responsabili cu buna dispoziţie.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net