Mituri despre sexul în timpul sarcinii

Ultima actualizare:

    De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre sexul în timpul sarciniiFoto: Click!
De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre sexul în timpul sarciniiFoto: Click!

Majoritatea cuplurilor se tem să facă sex în timpul sarcinii invocând tot felul de motive. De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre sexul în timpul sarcinii, pe care vi le prezentăm mai jos.

Să devii mamă nu înseamnă că trebuie să renunţi la toate bucuriile şi satisfacţiile pe care ţi le oferă viaţa sexuală. Iată câteva mituri despre sexul în timpul sarcinii!

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Penetrarea poate afecta copilul

Fals. Acesta este unul dintre cele mai interesante mituri despre sexul în timpul sarcinii care nu se confirmă deoarece în timpul penetrării vaginul îşi modifică dimensiunea în funcţie de cea a penisului. În mod firesc se creează o distanţă între penis şi cervix. Cervixul la rândul lui este închis cu o cantitate de mucus care are rolul de a proteja copilul aflat în uter.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Sexul poate să inducă travaliu

Fals. Într-adevăr, dacă sarcina a ajuns la termen naşterea poate surveni în orice moment, dar asta nu înseamnă neapărat că are vreo legătură cu sexul. Contracţiile pot apărea în urma contactului sexual datorită prezenţei în lichidul seminal a unui hormon specific numit prostaglandin folosit în spitale pentru inducerea travaliului. Însă, cantitatea care se răspândeşte în vagin în urma contactului sexual nu este îndeajuns să provoace naşterea. Şi acesta este unul dintre cele câteva mituri despre sexul în timpul sarcinii care nu se confirmă.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Fătul ştie când părinţii fac sex

Fals. Specialiştii înfirmă acest mit şi asigură persoanele care încă mai cred că bebeluşul ştie când părinţii fac sex că acesta nu este afectat în nici un fel. Cu siguranţă copilul simte că părinţii lui se mişcă, dar nu pot distinge ce fel de mişcare este.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Sarcina scade libidoul

Fals. În timpul sarcinii femeile au o mai mare dorinţă de a face sex şi mai ales în a doua perioadă a sarcinii când este mai bine tolerată atât fizic, cât şi emoţional.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Este total interzis în timpul sarcinii

Fals. Sexul nu este interzis când femeia este gravidă, doar în situaţia în care este o sarcină cu probleme. Activitatea sexuală este permisă pe toată perioada celor nouă luni, însă trebuie să fiţi mai atenţi decât în mod obişnuit. Mituri despre sexul în timpul sarcinii sunt multe şi din acest motiv subiectul este inepuizabil.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net