Mituri despre sexul în timpul sarcinii

image
De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre sexul în timpul sarciniiFoto: Click!

Majoritatea cuplurilor se tem să facă sex în timpul sarcinii invocând tot felul de motive. De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre sexul în timpul sarcinii, pe care vi le prezentăm mai jos.

Să devii mamă nu înseamnă că trebuie să renunţi la toate bucuriile şi satisfacţiile pe care ţi le oferă viaţa sexuală. Iată câteva mituri despre sexul în timpul sarcinii!

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Penetrarea poate afecta copilul

Fals. Acesta este unul dintre cele mai interesante mituri despre sexul în timpul sarcinii care nu se confirmă deoarece în timpul penetrării vaginul îşi modifică dimensiunea în funcţie de cea a penisului. În mod firesc se creează o distanţă între penis şi cervix. Cervixul la rândul lui este închis cu o cantitate de mucus care are rolul de a proteja copilul aflat în uter.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Sexul poate să inducă travaliu

Fals. Într-adevăr, dacă sarcina a ajuns la termen naşterea poate surveni în orice moment, dar asta nu înseamnă neapărat că are vreo legătură cu sexul. Contracţiile pot apărea în urma contactului sexual datorită prezenţei în lichidul seminal a unui hormon specific numit prostaglandin folosit în spitale pentru inducerea travaliului. Însă, cantitatea care se răspândeşte în vagin în urma contactului sexual nu este îndeajuns să provoace naşterea. Şi acesta este unul dintre cele câteva mituri despre sexul în timpul sarcinii care nu se confirmă.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Fătul ştie când părinţii fac sex

Fals. Specialiştii înfirmă acest mit şi asigură persoanele care încă mai cred că bebeluşul ştie când părinţii fac sex că acesta nu este afectat în nici un fel. Cu siguranţă copilul simte că părinţii lui se mişcă, dar nu pot distinge ce fel de mişcare este.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Sarcina scade libidoul

Fals. În timpul sarcinii femeile au o mai mare dorinţă de a face sex şi mai ales în a doua perioadă a sarcinii când este mai bine tolerată atât fizic, cât şi emoţional.

Mituri despre sexul în timpul sarcinii: Este total interzis în timpul sarcinii

Fals. Sexul nu este interzis când femeia este gravidă, doar în situaţia în care este o sarcină cu probleme. Activitatea sexuală este permisă pe toată perioada celor nouă luni, însă trebuie să fiţi mai atenţi decât în mod obişnuit. Mituri despre sexul în timpul sarcinii sunt multe şi din acest motiv subiectul este inepuizabil.

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Charles si regina Elisabeta a II-a
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
reghecampf si anamaria prodan
Mireasa FOTO Shutterstock jpg
catalin chereches primar baia mare facebook jpg
image
image
image
image
asteroid jpeg
21 Josephine cu Constantin Tanase IMG 6696 jpg jpeg
iphone sursa FOTO Pixabay
mănăstire San Estevo Ourense sursa youtube jpg
Cappadocia
cub visarion alexa png