O bătrânică a sărit cu parașuta la 104 ani: „Vârsta este doar un număr!”

Cât curaj! O bătrână din SUA, în vârstă de 104 ani, a sărit cu parașuta și vrea să ajungă în Cartea Recordurilor drept cea mai în vârstă persoană care face asta. Și-a lăsat cadrul metalic care o ajută să se deplaseze lângă avion și a fost ajutată să urce treptele până în aeronavă. Apoi, Dorothy Hoffner a sărit cu parașuta de la 4.000 de metri, în tandem (cu un instructor profesionist care pilotează parașuta n.r). 

Dorothy Hoffner a avut curaj să sară cu parașuta de la 4.000 m altitudine (Foto: Profimedia)
Dorothy Hoffner a avut curaj să sară cu parașuta de la 4.000 m altitudine (Foto: Profimedia)

Dorothy Hoffner a făcut parașutism pentru prima oară la 100 de ani

Recordul actual îi aparține lui de Linnéa Ingegärd Larsson din Suedia, care avea 103 ani când săritura ei a fost înregistrată de Cartea Recordurilor, în mai 2022, însă Dorothy are toate șansele să îl doboare. „Vârsta este doar un număr”, a explicat femeia din Chicago, care este amatoare de senzații tari, relatează Chicago Tribune. Ea a mai făcut parașutism și înainte, când avea 100 de ani, și a mărturisit că i-a plăcut foarte tare senzația de cădere liberă. Ea a încurajat pe toată lumea să încerce parașutismul și are sfaturi pentru cei care au curaj: „Când sari, asigură-te că ai pe cineva cu tine. Acesta este lucrul important. Mereu m-am gândit că dacă ar fi să fac asta singură, m-aș ruga când aș trage cordonul parașutei...Dacă l-ai tras prea devreme și te-ai prins de avion?  Cum ar putea ateriza avionul cu tine atârnat pe el?”.

Saltul ei a durat doar șapte minute, dar a meritat fiecare secundă, potrivit femeii. Prietenii care au venit să o susțină au aplaudat-o la aterizare.

A fost superb acolo sus. Totul a fost încântător, minunat, nici că se putea mai bine”, a declarat Dorothy Hoffner, după ce a sărit cu parașuta.

Femeia, care va împlini 105 ani în decembrie, nu are de gând să se oprească aici. Ea declarat că următoarea ei provocare ar putea fi o plimbare într-un balon cu aer cald.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net