Plante de apartament care rezistă bine fără apă

Ultima actualizare:

    Sursă foto: pexels.com/pixabay.com
Sursă foto: pexels.com/pixabay.com

Plantele care rezistă bine, mult timp, fără apă sunt ideale pentru cei care dau mai rar pe acasă. Fie sunt ocupați, fie călătoresc mult, fie ajung mult prea obosiți și nu se mai gândesc la ghivecele care au nevoie de apă. Așadar, dacă ești printre cei care iubesc să aibă plante în casă, care sa le înfrumusețeze momentele petrecute acasă, dar nu au timp pentru a le îngriji, avem câteva alternative care se descurcă excelent fără a fi udate constant.

Cactusul adoră seceta


    Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia
Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia

Este binecunoscut că rezistă foarte bine și pentru mult timp fără apă. Se simte excelent într-un mediu cu aer uscat, exact așa cum este cel din apartament. Dacă stă în soare, dacă nu este mișcat din loc și dacă primește cantități infime de apă, cactusul este mulțumit și nu are nevoie de nimic mai mult.

Este una din plantele de care oricine se poate bucura, mai ales dacă are apartamente de inchiriat. Asta pentru că arată bine, dă un aer interesant casei și înflorește spectaculos. În plus, nici proprietarul, nici chiriașul nu trebuie să le ducă grija, dar și unul și altul se pot bucura de prezența lor.

Cactusul este dovada vie a faptului că funcționează o lege universală a compensației. Ceva mic, țepos și aproape insignifiant face unele dintre cele mai frumoase flori din lume. 

Din septembrie și până în aprilie cactușii nu trebuie udați deloc. Tepoșii au nevoie de apă doar în restul lunilor din an și atunci cu multă zgârcenie. Culmea este că orice exces de apă le poate fi fatal.

Aloe Vera își face singură rezerve de apă


    Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia
Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia

O altă plantă care se descurcă bine udată rar este Aloe Vera. Foarte interesantă ca aspect, cu frunzele cărnoase de un verde smarald, Aloe Vera este recunoscută prin faptul că își face rezerve de apă și le folosește când are nevoie.

Planta trebuie udată la cel mult zece 10 zile, niciodată mai des, pentru că există riscul ca rădăcinile să putrezească. Aloe își poate recupera o parte din umezeala de care are nevoie din aer.

În mod normal, Aloe Vera se dezvoltă în soluri nisipoase. Se simte foarte bine dacă va sta în vase de teracotă nesmălțuite, pentru că în felul acesta apa în exces se poate evapora ușor. Aloe are nevoie de îngrășământ, pentru o dezvoltare frumoasă, cel mult de două ori pe an.

Yucca, palmierul pitic


    Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia
Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia

Yucca este un tip de palmier pitic, perfect adaptat la condițiile din casă, decorativ și foarte rezistent când vine vorba despre lipsa apei. 

Originar din zone foarte secetoase, Yucca suferă dacă este udat frecvent. Palmierul pitic trebuie așezat în zonele luminoase ale casei pentru a crește și a se dezvolta frumos. Dacă este udat cu puțină apă, o dată la 10-12 zile, este suficient pentru nevoile plantei.

Limba soacrei crește fără apă și lumină


    Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia
Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia

Limba soacrei sau Sanseviera este o plantă extrem de rezistentă care suportă perioade lungi de timp fără să fie udată. În mod ideal, ea are nevoie de apă, vara, o dată la 10-14 zile. Ca să se dezvolte frumos și să facă frunze de un verde intens trebuie să stea într-o zonă umbrită, unde razele directe ale soarelui nu ajung, și de un sol hrănitor.

Se poate spune că Sanseviera este una din cele mai practice și mai puțin pretențioase plante de apartament, fiind și cât se poate de decorativă.

Zamioculcas, planta dolar


    Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia
Foto pexels.com/pixabay.comrofimedia

Zamioculcas este o răsfățată a momentului pentru că o vei întâlni foarte des prin case și birouri. Foarte ușor de îngrijit, Zamioculcas, supranumită și planta dolar pentru că se zice că ar fi aducătoare de belșug, trebuie udată o dată la două săptămâni, și asta doar dacă solul din ghiveci este complet uscat.

Este o plantă decorativă spectaculoasă care atrage toate privirile pentru frunzele cerate de un verde lucios intens. Stă bine în locuri luminoase și suportă perfect aerul uscat.

Acestea sunt cele mai bune alegeri dacă iubești plantele, le vrei la tine în casă, dar știi foarte 

bine că nu ai timp suficient pentru îngrijirea lor.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net