Produsele de styling pentru tipul tău de păr: ce alegi și cum le folosești

Ultima actualizare:

    Sursă foto: pexels.com
Sursă foto: pexels.com

Părul tău este o adevărată podoabă și un accesoriu care te recomandă zi de zi. Indiferent că este vorba de locul tău de muncă sau de întâlnirile romantice, culoarea, coafura, textura și toate celelalte elemente te definesc la prima vedere. Acesta este și motivul pentru care trebuie să ai grijă de părul tău și să faci tot posibilul pentru a-l proteja cât mai mult timp. Factorii externi, de la poluare la razele UV, sunt doar câțiva dintre cei care îți pot afecta în timp calitatea firului de păr. Iată ce ar trebui să folosești în funcție de tipul tău de păr:

Pentru părul drept: spală-l cu atenție

Părul drept, dar fin, este ușor de crescut și de purtat, însă este predispus la îngrășare. Acest lucru te va face să-l speli mai des decât ar trebui, iar cea mai bună variantă este să-ți înlocuiești produsele. Alege sampoane potrivite, cu o putere mai mare de curățare a scalpului și a firului de păr, asta dacă nu vrei să te speli pe cap în fiecare zi. Șampoanele purificatoare sunt cele mai potrivite dacă te confrunți cu asemenea probleme. Iar dacă părul tău este drept și strălucitor, dar îi lipsește volumul, optează pentru o spumă care oferă volum și încearcă diferite coafuri. Evită, în schimb, produsele grele și pe cele care au o putere mare de fixare.

Părul ondulat: oferă-i atenție după duș

Cea mai mare problemă a părului ondulat este aspectul uscat și cel de frizz. Ba mai mult, tocmai datorită texturii pe care o are părul tău, va fi mai complicat să folosești anumite produse, deoarece acestea îl pot încărca. Pentru a nu fi nevoită să mergi ori către direcția de păr drept, ori către cea de bucle forțate, optează pentru un look natural, cu layere și onduleuri naturale. Caută șampoane și balsamuri care îți hidratează părul fără a-l încărca. De asemenea, dacă firele tale de păr sunt mai slabe, deși ai părul ondulat, evită să aplici balsamul la rădăcini, altfel riști să pierzi din volum și să-ți îngrași scalpul. Folosește și o mască hidratantă o dată pe săptămână, pentru a hrăni din plin firul de păr.

Părul creț și gros: îngrijește-l cu câte puțin din toate

Părul foarte creț, des și cu fir gros poate deveni o bătaie de cap dacă nu descoperi la timp cele mai bune produse care îl pot îmblânzi. Este recomandat să discuți cu hairstylistul tău, deoarece vei avea nevoie de părerea unui expert, mai ales pentru a evita să încerci foarte multe produse fără vreun rezultat. Hidratarea este pe primul loc dacă ai părul creț și gros, iar măștile trebuie folosite de fiecare dată când te speli pe cap. De asemenea, poți încerca produse precum uleiuri, cum ar fi cele pe bază de cocos, shea sau ulei de măsline. La uscare, evită să folosești uscătorul de păr și tamponează părul cu un prosop de mai multe ori. Folosește uscătorul doar pentru rădăcini și lasă-l să se usuce de la sine în zilele în care poți face acest lucru.

Fiecare tip de păr are nevoie de atenție specifică specială. Dacă îți dai interesul și vrei să arăți bine în fiecare zi, vei reuși să găsești cele mai bune soluții și să te bucuri de produsele care îți pun părul în valoare cu orice ocazie.

image
image
image
image
image
image
Orasul Aninoasa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (76) jpg
bani jpg
plante jpeg
image png
rujeola jpg
image png
1 mos nicolae legenda jpg jpeg
bicarbonat de sodiu jpg