Scenă macabră: o căprioară a dat peste un cadavru uman și a făcut ceva șocant

Ultima actualizare:

O căprioară a reușit să-i șocheze pe oamenii de știință, fiind surprinsă într-o ipostază de-a dreptul macabră. 

Pentru prima dată în istorie, oamenii de știință au reușit să fotografieze o căprioară în timp ce aceasta se hrănea cu resturi dintr-un cadavru uman. 

Scena sinistră a fost surprinsă cu o cameră specială, declanșată de mișcare, la Centrul de Cercetare Antropologică Criminalistică din cadrul Universității de Stat Texas. 

Respectivul centru se întinde pe o suprafață de 10 hectare și este o "fermă de cadavre", cercetătorii studiind cum se descompun cadavrele atunci când sunt lăsate în sălbăticie, potrivit Live Science. 

Cu toate că savanții observă numeroase animale și insecte încercând să se hrănească cu oameni morți, ei au fost surprinși când o căprioară s-a "așezat la masă". 

Imaginea de mai jos reprezintă "prima dovadă fotografică a unei căprioare care mestecă rămășițe umane", au explicat cercetătorii în unul dintre studiile lor, publicat de curând în Jurnalul de Științe Criminalistice. 

Ei spun că au văzut "cel puțin o căprioară ținând un os în gură, ca pe o țigară" în două ocazii diferite, în anul 2015. Corpul mâncat de mamifer se descompunea deja de 182 de zile, iar carnea fusese curățată deja de vulturi. Deci, căprioara mesteca oase uscate. 

Comportamentul nu este tocmai neobișnuit, aceste animale mai fiind surprinse în trecut mestecând oasele altor creaturi, pentru a obține fosfor, calciu, sodiu și alte minerale pe care dieta lor nu le poate asigura în timpul iernii. 

În ciuda faptului că sunt considerate ierbivore, căprioarele mănâncă ocazional și carne, hrănindu-se cu rămășițele unor mamifere mai mici sau cu cele ale păsărilor. 

Oamenii de știință sunt încântați de această descoperire, punând la dosar urmele de dinți lăsate de animal, putând să le recunoască pe viitor, în cazul în care le vor întâlni în anumite investigații ale unor crime. 

image
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net