Steaua din Betleem, din nou pe cer în săptămâna de Crăciun. Când o vei putea vedea cu ochiul liber?

Ultima actualizare:

    Ce se mai întâmplă pe cer pe 21 decembrie 2021clickpentrufemei.ro
Ce se mai întâmplă pe cer pe 21 decembrie 2021clickpentrufemei.ro

Fenomenul numit şi Marea conjuncţie, presupune ca două planete, Jupiter şi Saturn, să apară mai aproape unul de celălalt pe cerul nopţii de 21 decembrie. Potrivit astronomilor, acestea nu au mai fost atât de aproape în ultimii 800 de ani. Pe cer, planetele vor apărea ca una singură, în partea de jos a orizontului, ceea ce va aminti de un fenomen asemănător petrecut în preajma Naşterii Domnului.

Fenomenul numit şi Marea conjuncţie, prsupune ca două planete, Jupiter şi Saturn, să apară mai aproape unul de celălalt pe cerul nopţii de 21 decembrie. Potrivit astronomilor, acestea nu au mai fost atât de aproape în ultimii 800 de ani. Pe cer, planetele vor apărea ca una singură, în partea de jos a orizontului.

Cele două mari planete din sistemul solar, Jupiter şi Saturn, ambele nişte uriaşi gazoşi, s-au apropiat treptat unul de celălalt de la începutul verii şi se vor vedea aproape ca o planetă dublă pe 21 decembrie când va avea loc şi solstiţiul de iarnă. Fenomenul este cunoscut sub numele de marea conjuncţie. Astronomul german, Johannes Kepler, scria în anul 1614, că el credea că „steaua Betleemului” din povestea Naşterii Domnului ar fi putut fi de fapt o aliniere a planetelor Jupiter şi Saturn.

Citește aici mai multe despre această ipoteză aici. Este posibil ca în urmă cu mii de ani, această "stea" i-a îndrumat pe magi spre locul nașterii pruncului Iisus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net