Sucul de portocale şi alte secrete pentru un bronz perfect
A venit vara şi toată lumea visează un bronz perfect. Puţini ştiu însă că pentru a obţine o nuanţă maronie intensă, fără a ne înroşi în procesul de „perpelire” şi de mai lungă durată este foarte importantă alimentaţia. Cercetătorii britanici au descoperit încă din 2017 efectul pozitiv al sucului natural de portocale pentru o hidratare optimă în timpul operaţiunii de bronzare.
Însă, la fel de importantă este şi dieta din timpul sezonului estival. Pentru un bronz frumos trebuie să mâncăm morcovi cruzi (bogat în alpha-caroten), ouă fierte (bogate în vitamina A) şi mango (sursă nesecată de vitamina A). Cu 20 de minute înainte de a merge la plajă, trebuie să beţi trei pahare a câte 250 ml şi să mâncaţi 80 de grame de brânză (bogată în seleniu). La cină mâncaţi fenicul şi spanac (bogat în fier şi antioxidanţi) într-o salată cu multe roşii. La dieta estivală trebuie musai adăugate caisele (influenţează nuanţa bronzului şi sunt bogate în antioxidanţi), uleiul de măsline (vestit pentru efectele antiîmbătrânire), piersicile şi prunele (bogate în carotenoide şi antioxidanţi).