Trucuri simple ca să nu ți se mai aburească ochelarii atunci când porți mască

Persoanele care poartă ochelari probabil că urăsc cel mai mult masca de protecție. Indiferent de sezon sau de temperatură, lentilele li se aburesc în permanență, ceea ce le creează disconfort. Ce ar fi de făcut?

image

Cercetătorul Jeremy Hoard a dezvăluit pentru The Guardian un truc simplu și ușor de pus în practică pentru a preveni aburirea ochelarilor atunci când porți mască. Ai nevoie doar de apă amestecată cu puțin săpun. Scufundă-ți ochelarii în această apă, apoi lasă-i să se usuce singuri. Se pare că săpunul lasă pe lentile un strat împotriva aburirii. O altă variantă este să le găsești un loc pe nas, mai sus sau mai jos, astfel încât aerul cald care iese de sub mască să nu mai bată direct în lentilă. De asemenea, o a treia variantă este să alegi o mască foarte bună, care se mulează bine pe nas și nu lasă aerul cald să iasă prin partea de sus. Lipește cât poți de bine masca de nas. În ultimă instanță, se poate folosi o bandă adezivă medicală, prinsă de mască și un pic de partea de sus a nasului, pentru a o fixa bine și a împiedica aerul să iasă pe acolo.

Există și substanțe antiaburire pentru ochelari, sub formă de spray sau geluri, care se aplică direct pe lentile și se usucă aproape instantaneu. Sunt folosite în special de sportivii care poartă ochelari în competiții. Publicația americană Forbes mai are o recomandare: pune un șervețel uscat pe sub partea de sus a măștii, împăturește-l pe orizontală și plasează-l între fața ta și mască, în așa fel încât să-ți acopere puntea nasului. Șervețelul va absorbi umezeala produsă de respirația ta, evitând, astfel, lentilele ochelarilor.

De ce se aburesc ochelarii

Potrivit unei clinici din Cleveland, citată de Digi World, condensul și aburirea au loc atunci când aerul cald atinge o suprafață rece. Acest proces are loc în mod obișnuit, în sezonul rece, atunci când intri într-o încăpere încălzită, dar e accentuat atunci când porți mască. Chiar și când ești afară, respirația caldă poate ieși prin partea superioară a măștii și aburește ochelarii.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
simona gherghe jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
foto1 victor si zetab jpg
foto1 bugetarib jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg