Unii oameni aleg în mod voit să nu se căsătorească. Iată de ce

Ultima actualizare:

    Fiecare om este diferit, iar eticheta de „familist” pur şi simplu nu se potriveşte oricuifoto: shutterstock
Fiecare om este diferit, iar eticheta de „familist” pur şi simplu nu se potriveşte oricuifoto: shutterstock

Fiecare om este diferit, iar eticheta de „familist” pur şi simplu nu se potriveşte oricui. Pe de altă parte, libertatea de a decide în fiecare moment ce vrei să faci, fară să depinzi de nimeni, este extrem de tentantă pentru multe persoane.

Pentru unii căsătoria reprezintă un pas normal în viața de cuplu, o continuare a relației lor de iubire într-un cadru oficial, iar semnarea actului de căsătorie nu schimbă modul în care funcționează în relația de cuplu.

În schimb, pentru alții, oficializarea relației poate fi privită ca o îngrădire sau o renunțare la libertatea personală, considerând că odată ce se vor căsători vor deveni un „bun' al celuilalt partener asupra căruia acesta poate avea oricând drepturi, activându-se astfel o serie de îngrijorări sau frici care anterior nu erau prezente în plan conștient.

De aceea, pot exista o serie de reticențe din partea partenerilor la a duce relația la alt nivel și de „a se lega de cineva pe viață'. Însă, dincolo de motivul care stă în spatele refuzului căsătoriei, este deosebit de important ca ambii parteneri de cuplu să fie sinceri unul cu celălalt și să comunice despre modul în care privesc căsătoria, despre fricile și temerile pe care le au și, în același timp, să dea libertate partenerului de a alege dacă dorește sau nu să-i rămână alături.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net