I-au omorat copiii, acum îi ucide ea pe toţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ce poate alina durerea unei mame care şi-a văzut copiii dându-şi ultima suflare? Viaţa femeii din Siria de 36 de ani, poreclită “Guevara”, s-a schimbat complet atunci când casa lor a fost bombardată. Din mamă şi profesoară de engleză, a devenit lunetistă! Ochii ei au văzut sute de cadavre şi puşca ei a nimerit zeci de soldaţi ai guvernului.

Femeia locuieşte în Alep, cel mai mare oraş din Siria, şi viaţa ei de zi cu zi se rezumă la a umbla pe străzile nimicite de război şi a-i ucide fără milă pe militarii din armata lui Bashar al-Assad. Poartă la piept poza copiilor ei, o fată de 10 ani şi un băiat de 7, semn că poartă această luptă în numele lor. „Îmi place să mă lupt. De fiecare dată când văd că unul dintre camarazii mei de luptă a fost ucis, simt nevoia să pun mâna pe puşcă şi să mă răzbun", spune femeia.

Ea face parte dintr-un grup care luptă împotriva guvernului, format din 30 de bărbaţi şi adolescenţi. "Guevara" spune că o bucurie imensă o cuprinde de fiecare dată când reuşeşte să împuşte un soldat şi că moartea lui este ca o recompensă a orelor petrecute în ascunzătoare, fără să se mişte, când vede lumea doar prin luneta puştii.

Războiul civil din Siria a început în martie 2011, când poporul s-a ridicat împotriva guvernului condus de Bashar al-Assad. Până acum, războiul a luat viaţa a cel puţin 60.000 de oameni, dintre care cel puţin jumătate erau civili.

Stă la pândă

simeon stalpnicul png

Femeia îşi încarcă arma

simeon stalpnicul png

 Ea discută strategia împreună cu camarazii de luptă

simeon stalpnicul png

... şi pleacă, apoi, spre locul stabilit

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net