Icoana care se curăţă singură

Ultima actualizare:

Icoana Mântuitorului a fost adusă la Mânăstirea Celic Dere, din judeţul Tulcea, de un soldat rus, pe vremea războiului ruso-turc, din anii 1806 - 1812.

„Icoana era neagră complet. Acel soldat a spus că atunci când va vrea Dumnezeu, icoana se va curăţa", explică maica Irina, ghidul sfântului lăcaş.

Călugăriţele mai spun că odată cu luminarea chipului de pe icoană se luminează şi fotografiile sau replicile ei, iar privită din partea dreaptă, Mântuitorul pare că zâmbeşte.

„Nu se simte când se curăţă. Semnul că cele spuse de soldat sunt reale este că, din nimic, a apărut chipul Mântuitorului. Se mai spune că, la sfârşit, când va fi curăţată complet, i se vor deschide ochii", mai spune maica Irina.

Acum, icoana s-a curăţat mai bine de jumătate, de la dreapta spre sânga, chipul lui Iisus fiind luminat până la pometul stâng.

„În anul 1932, icoana era curăţată doar la un colţ, în partea dreaptă. Eu când am văzut-o prima dată, prin 1949, era curăţată până dincolo de ochi. Maicile îi spuneau «Sfânta Icoană» şi nu era păstrată la vedere, dar a trebuit să fie arătata oamenilor, ca aceştia să se poată închina la ea", a mai spus maica Irina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net