Acest hotel îți permite să te relaxezi în 2 țări diferite în același timp

12 august 2016
article img
Acesta este singurul hotel din lume unde te poți relaxa în două țări diferite în același timpfoto Metro.co.uk

V-ați gândit vreodată că atunci când plecați în vacanță ați putea să vă relaxați în două țări diferite în același timp? Pare imposibil? Ei bine, acest loc chiar există – este un hotel care se află atât în Franța, cât și în Elveția.

Hotel Arbez este situat în orășelul La Cure, pe frontiera franco-elvețiană, de fapt, linia graniței trece exact prin clădirea hotelului, după cum informează Metro.co.uk.

article img
Hotelul Arbez se află în orășelul La Curefoto Metro.co.uk

Acest lucru înseamnă că dacă turiștii își rezervă aici o cameră, ei pot dormi literalmente în două țări diferite în același timp. Fascinant, nu-i așa? Pentru cuplurile proaspăt căsătorite care doresc să-și petreacă luna de miere aici, există o cameră în care linia de frontieră trece exact prin centrul patului dublu. Astfel, unul dintre miri poate dormi în Franța, în timp ce partenerul sau partenera se poate odihni în Elveția – iar apoi pot face schimb de locuri.

article img
Granița franco-elvețiană trece chiar prin centrul patuluifoto Metro.co.uk

Restaurantul hotelului este și el împărțit – vă puteți alege colțul unde sunt servite specialități culinare cu specific franțuzesc sau pe cel elvețian. Hotelul Arbez nu are doar o poziție geografică fascinantă, ci și o istorie interesantă. A fost construit înainte ca frontiera actuală dintre Franța și Elveția să intre în vigoare, în 1862, iar clădirea a fost folosită inițial ca magazin alimentar.

article img
La restaurant poți alege între specialitățile franțuzești și cele elvețienefoto Metro.co.uk

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost folosit ca adăpost pentru refugiați și pentru soldații care luptau în rezistența franceză – era o regiune cu statut neutru. În 1921, Jules-Jean Arbeze a cumpărat proprietatea și a transformat-o într-un hotel. În acest fel, a devenit prima pensiune unde te poți relaxa simultan în două țări diferite.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!