Adalia Rose Williams, adolescenta care suferea de una dintre cele mai rare boli din lume, a murit la 15 ani

Ultima actualizare:

Adalia Rose Williams, o adolescentă devenită vedetă pe platformele social media după ce și-a documentat viața cu progeria, o condiție genetică extrem de rară, a murit la vârsta de 15 ani.

Adalia Rose Williams Sursă foto: Arhivă personală
Adalia Rose Williams Sursă foto: Arhivă personală

Ea s-a stins din viață miercuri seara, potrivit unei postări distribuite pe paginile sale de Instagram și Facebook.

Adolescenta din statul american Texas avea peste 12 milioane de urmăritori pe Facebook și 2,9 milioane de subscriberi pe Youtube, platforme pe care posta actualizări despre starea sa de sănătate, videoclipuri despre machiaj, glume și înregistrări despre familia sa.

„Ea a atins viețile a milioane de persoane și a lăsat cea mai mare amprentă în toți cei care au cunoscut-o”, scrie postarea publicată miercuri seara. „Ea nu mai suferă și dansează acum pe muzica pe care o iubește”, sunt cuvintele scrise în postarea de miercuri.

Ce este progeria infantilă

Williams a fost diagnosticată cu sindromul Hutchinson-Gilford, o formă de progerie infantilă, la doar 3 luni după naștere, potrivit mamei sale, Natalia Pallante, care a acordat un interviu ziariștilor de la The New Zealand Herald în 2018.

Nu există niciun tratament pentru progerie, boala făcând copiii să îmbătrânească mult mai rapid decât este normal, printre simptome numărându-se pierderea părului și probleme de dezvoltare.

Media de viață a persoanelor născute cu progerie este de doar 13 ani. În jur de 400 de copii din întreaga lume au fost diagnosticați cu această condiție genetică.  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net