Alertă de călătorie în China din cauza coronavirusului ucigaș

image
Alert─â de c─âl─âtorie din cauza coronavirusului din China

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, mar╚Ťi, o aten╚Ťionare de c─âl─âtorie ├«n provincia Hubei, Wuhan, din China, unde exist─â un focar de pneumonie viral─â cauzat─â de coronavirus. Autorit─â╚Ťile rom├óne recomand─â s─â evitarea deplas─ârillor ├«n aceast─â zon─â.

Ministerul Afacerilor Externe informeaz─â cet─â╚Ťenii rom├óni care se afl─â, tranziteaz─â sau inten╚Ťioneaz─â s─â c─âl─âtoreasc─â ├«n Republica Popular─â Chinez─â c─â, ├«n provincia Hubei, localitatea Wuhan, exist─â un focar de pneumonie viral─â (coronavirus). Virusul misterios se r─âsp├ónde╚Öte rapid. Comisia na╚Ťional─â de s─ân─âtate din China a raportat, la nivel na╚Ťional, 217 de cazuri de pneumonie viral─â ╚Öi 6 decese din aceast─â cauz─â.

De altfel, virusul misterios provoac─â ├«ngrijor─âri ├«n China ┼či ├«n ┼ú─ârile din vecin─âtate, mai ales c─â s├ómb─ât─â va fi s─ârb─âtorit Anul Nou Chinezesc ╚Öi ├«n aceast─â perioad─â g─ârile ╚Öi aeroporturile sunt pline de oameni, fiind un factor de risc suplimentar pentru propagarea virusului.

├Än afara provinciei Hubei, au fost identificate 12 cazuri de coronavirus ├«n sudul provinciei Guangdong, 1 caz ├«n Shenzhen  ╚Öi 2 cazuri ├«n Beijing (persoane care au c─âl─âtorit recent ├«n Wuhan, conform autorit─â╚Ťilor medicale locale).

De asemenea, reprezentan╚Ťii (OMS) au avertizat c─â noul coronavirus din China s-ar putea r─âsp├óndi la nivel mondial ┼či a ├«ndemnat spitalele din ├«ntreaga lume s─â se preg─âteasc─â pentru acest scenariu.

Cet─â╚Ťenilor rom├óni li se recomand─â, temporar, evitarea deplas─ârilor ├«n provincia Hubei. Cet─â╚Ťenii rom├óni pot solicita asisten╚Ť─â consular─â la numerele de telefon ale Ambasadei Rom├óniei la Beijing: +861065323616, Consulatului General al Rom├óniei ├«n Regiunea Administrativ─â Special─â Hong Kong: +85225233813, +85225233817 ╚Öi Consulatului General al Rom├óniei la Shanghai: +862162701146, apelurile fiind redirec╚Ťionate c─âtre Centrul de Contact ╚Öi Suport al Cet─â╚Ťenilor Rom├óni din Str─âin─âtate (CCSCRS) ╚Öi preluate de c─âtre operatorii Call Center ├«n regim de permanen╚Ť─â. De asemenea, cet─â╚Ťenii rom├óni care se confrunt─â cu o situa╚Ťie dificil─â, special─â, cu un caracter de urgen╚Ť─â, au la dispozi╚Ťie telefoanele de permanen╚Ť─â ale misiunii diplomatice a Rom├óniei ├«n R.P. Chinez─â +8618611737488, Consulatului General al Rom├óniei la Shanghai: +8613701949075 ╚Öi Consulatului General al Rom├óniei ├«n R.A.S. Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Numeroase ┼ú─âri din Asia ┼či-au consolidat mar┼úi controalele ├«mpotriva r─âsp├óndirii noului virus asem─ân─âtor SARS, care a provocat moartea a ┼čase persoane ├«n China ┼či alimenteaz─â temeri cu privire la o criz─â sanitar─â mondial─â, relateaz─â AFP, potrivit news.ro.

De la Bangkok la Hong Kong ┼či din Singapore la Sydney, autorit─â┼úile procedeaz─â la controlae sistematice la sosirea zborurilor provenind din zone cu risc, dup─â ce Beijingul a confirmat c─â acest nou coronavirus este transmisibil de la om la om.

China a ├«nregistrat mar┼úi 77 de cazuri noi - totalul cresc├ónd astfel la 300 -, ├«n contextul ├«n care boala a f─âcut trei victime la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei care a contaminat mai multe alte persoane ├«n Japonia, Coreea de Sud ┼či Thailanda.

Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼čii (OMS) se reune┼čte miercuri pentru a stabili dac─â este oportun s─â declare o ÔÇŁurgen┼ú─â de s─ân─âtate public─â la nivel mondialÔÇŁ.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Virusul din China care provoac─â pneumonie ucide din nou. E alert─â ┼či ├«n Romania!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă descoperirea unui nou virus mortal

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
gianina corondan tb1000 jpg
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG