Alertă pe mare! Un feribot cu 29 de români la bord a fost cuprins de flăcări

Ultima actualizare:

Un feribot cu 288 de persoane la bord, printre care și 29 de români, a fost cuprins de un incendiu puternic. Potrivit MAE, pasagerii au fost evacuați. 

Alertă pe mare! Un feribot cu 29 de români la bord a fost cuprins de flăcări
Alertă pe mare! Un feribot cu 29 de români la bord a fost cuprins de flăcări

Un incendiu puternic a izbucnit în Marea Mediterană, pe pachebotul Euroferry Olympia, unde se aflau 288 de persoane. 

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că pe vas se aflau și 29 de români, iar prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă şi al Consulului Onorific al României în insula Corfu, autoritățile s-au sesizat și au intervenit în acest incident.

Din ultimele informații nu au existat victime și doar o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba de un pasager care a avut dispnee și care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Primele informații referitoare la incident au apărut în presa elenă, unde a fost anunțat că un feribot ce transporta bunuri și persoane pe ruta dintre Republica Elenă şi Republica Italiană a fost cuprins de flcări, în dimineaţa zilei de 18 februarie 2022, în apropierea de Insula Corfu.

Autoritățile grecești au confirmat reprezentanților misiunilor diplomatice că printre pasagerii și personalul salvat se află și 29 de români 

Informațiile arată  că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă și preluaţi de alte ambarcaţiuni pentru a-i transporta la țărm.  Operaţiunea de salvare continuă, notează Adevarul.ro

La bordul feribotuui în flăcări s-ar afla și pasageri clandestini

Ambasada României a intervenit prompt îîn cazul incidentului de pe feribot și a solicitat autorităților elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români. Românii afectați de incendiul ce a avut loc pe feribot vor primi asistenţă consulară.

Potrivit MAE nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea românilor implicați în incendiul de pe ambarcațiune.

Primele date cu privire la cauzele incendiului indică că ar fi vorba de o eroare umană. La bordul feribotului existau 237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului. Autoritățile cred că la bordul ambarcațiuni cuprinse de flăcări se aflau și pasageri clandestini.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net