Ambasadoarea Italiei în Australia a murit. Femeia a căzut de la balconul casei sale

Ambasadoarea Italiei în Australia, Francesca Tardioli, a murit, în seara zilei de 19 februarie, după ce a căzut de la balconul casei sale aflate în oraşul italian Foligno.  Informaţia a fost făcută publică duminică, 20 februarie.

Francesca Tardioli era ambasadoarea Italiei în Australia din 2019 foto: Twitter
Francesca Tardioli era ambasadoarea Italiei în Australia din 2019 foto: Twitter

Amdasadoarea Francesca Tardioli, în vârstă de 56 de ani, era de câteva zile în oraşul natal Foligno, de lângă Perugia, regiunea Umbria. Diplomatul a fost găsit mort în faţa casei, sâmbătă seara (19 februarie), după ce ar fi căzut de la balconul aflat la etajul trei. Ea era singură acasă. 

Potrivit stirileprotv.ro, o rudă care locuia în aceeaşi clădire cu ambasadoarea a alertat poliţia. Oamenii legii anchetează acum incidentul, pentru a stabili cauzele în care Francesca Tardioli a căzut de la balcon. Conform primelor informaţii apărute în presa din Italia, ea s-a aplecat peste balcon şi şi-a pierdut echilibrul. 

Mesaje de condoleanţe de la diplomaţi italieni şi australieni

"Am primit veşti triste despre moartea ambasadoarei Francesca Tardioli. O bună prietenă, o colegă excepţională, un diplomat respectat", a scris ambasadoarea Australiai în Italia, Margaret Twomey, pe pagina sa de Twitter, notează guardian.com. "Condoleanţe familiei şi prietenilor", a fost completarea mesajului. 

Margaret Twomey a descris-o pe Francesca Tardioli ca unul dintre cele mai frumoase cadouri ale Italiei pentru Australia.

"Cu o tristeţe infinită, deplângem moartea Francescăi Tardioli, ambasadoarea Italiei la Canberra, şi suntem alături de cei dragi. Ne vom aminti de ea cu drag pentru calităţile sale profesionale şi umane admirabile de excelent diplomat în slujba statului”, a transmis Ministerul italian de Extrene, pe pagina de Twitter a instituţiei. 

Ambasada Italiei din Canberra a descris-o duminică pe Francesca Tardioli, într-un mesaj pe Twitter, drept “o persoană încântătoare, un model profesional şi un promotor al drepturilor omului”. 

Cine a fost Francesca Tardioli

Francesca Tardioli a avut rolul de ambasador al Italiei în Australia din septembrie 2019 şi era fluentă în engleză şi franceză, dar vorbea şi germană şi spaniolă. Ea face parte din coprul diplomatic italian din 1991. Femeia se afla pentru câteva zile în ţara natală şi ar fi trebuit să revină în capitala australiană Canberra, unde se află ambasada Italiei, în următoarele zile. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net