Are 15 ani, dar arată ca străbunica

Ultima actualizare:

    Magali Sierra suferă de  “progeria”, o boală care a  îmbătrânit-o prematur. Deşi  fata are 15 ani, arată de 90Foto: AFP/Getty Images
Magali Sierra suferă de “progeria”, o boală care a îmbătrânit-o prematur. Deşi fata are 15 ani, arată de 90Foto: AFP/Getty Images

La fel ca alte adolescente, Magali Gonzales Sierra adoră să danseze, să asculte muzică, îi place rozul şi tot ce străluceşte. Din păcate însă, columbianca de 15 ani suferă de o boală rară numită “progeria”, care o ţine captivă într-un corp de bătrânică.

Magali e una dintre puţinele persoane din lume care suferă de “progeria” sau sindromul Hutchinson-Gilford, o boală genetică progresivă gravă, caracterizată prin apariţia bruscă a semnelor de îmbătrânire încă din copilărie. Fetiţa a fost diagnosticată la doi ani cu cumplita boală şi deşi medicii nu i-au dat mai mult de 13 ani de trăit, adolescenta şi-a serbat în weekend ziua de naştere. La 15 ani, Magali a vrut să fie o prinţesă în toată regula, aşa că părinţii n-au stat pe gânduri şi i-au îndeplinit dorinţa. Boala nu afectează dezvoltarea intelectuală sau motorie, însă a transformat-o pe tânăra din satul Valle del Cauca din vestul Columbiei într-o bătrânică de 90 de ani. “Magali are 15 ani, iar oasele sale au aproximativ 90 de ani”, a spus mama fetei, Neddy Sierra, potrivit Daily Mail.

Tânăra a avut parte  de o aniversare  specială, în care s-a  costumat în prinţesă
Tânăra a avut parte de o aniversare specială, în care s-a costumat în prinţesă

Fata nu are păr, sprâncene, gene, iar pielea ei arată îngrozitor. “Mă consider frumoasă”, a declarat tânăra, care a avut parte de o aniversare de poveste. Părinţii fetei au îmbrăcat-o în prinţesă, i-au luat o coroniţă şi au machiat-o aşa cum şi-a dorit. N-au lipsit tortul, confetti şi invitaţii surpriză. Magali s-a pozat cu toată lumea şi a zâmbit în permanenţă. Acum tânăra mai are un vis… acela de a deveni asistentă medicală. Persoanele care suferă de “progeria” mor de obicei în timpul adolescenţei, însă Magali are toate şansele să dea peste cap previziunile medicilor.

image
image
image
image
image
image
atac cutit jpeg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
decoratiuni feng shui shutterstock 1868255917 jpg
pompieri incendiu jpeg
Pensii 2022  Vesti bune pentru pensionarii din Romania cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie webp
hrana pisici shutterstock jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net