AstraZeneca lucrează la un vaccin special împotriva Omicron

Ultima actualizare:

Specialiștii de la Universitatea Oxford și cei de la AstraZeneca lucrează la producerea unui vaccin țintit Omicron, în condițiile în care tulpina sud africană ar urma să devină dominanță în lume.

centru de vaccinare jpeg

Sandy Douglas, liderul grupului de cercetare de la Oxford, a declarat pentru Financial Times că vaccinul împotriva tulpinii sud africane este mai mult decât necesar. Specialiștii au făcut deja primii pași în acest sens, iar serul urmează să fie produs în curând la scară largă. „Vaccinurile pe bază de adenovirus, cu ar fi cel realizat de Oxford Astra Zeneca, ar putea fi, în principiu, utilizate pentru a răspunde la orice variantă nouă Covid. Aceste seruri ar putea fi mult mai eficiente decât s-ar crede. Iar printre avantajele cu adevărat importante se numără cele care țin de logistică”, a spus el. 

La rândul lor, specialiștii AstraZeneca au precizat  că „împreună cu Universitatea Oxford am făcut pașii preliminari în producerea unui vaccin anti-Omicron, în cazul în care va fi necesar un astfel de ser”.

Ce spune Agenția Europeană a Medicamentului

Un studiu publicat în revista de specialitate The Lancet arată că protecția oferită de două doze de vaccin AstraZeneca a început să scadă la trei luni după administrarea schemei complete de vaccinare. Mai mult, se pare că imunizarea clasică, cu doar două doze oferă o protecție mai scăzută împotriva Omicron decât împotriva celorlalte variante. Prin urmare, este nevoie de o a treia doză AstraZeneca, vaccin care să ducă la o creștere a răspunsului imun.

Injectarea cu AstraZeneca a fost implementată pe scară largă la începutul acestui an în Marea Britanie și țările Uniunii Europene. Ulterior, vaccinul a fost restricționat după apariția unor efecte secundare rare. Este vorba despre formarea unor cheaguri de sânge care au dus la decesul mai multor persoane. 

Autoritățile din domeniul sănătății globale, cum ar fi șeful Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, au avertizat că este nevoie de timp pentru a se ajunge la un consens științific global cu privire la necesitatea vaccinurilor țintite Omicron. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net