Atac terorist într-un supermarket din Auckland. Atacatorul a înjunghiat șase persoane

Ultima actualizare:

    Atacatorul a înjunghiat șase persoane din supermarket, la întâmplare foto: captură/Twitter
Atacatorul a înjunghiat șase persoane din supermarket, la întâmplare foto: captură/Twitter

Un bărbat apropiat grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a înjunghiat vineri şase persoane, într-un supermarket din Auckland, după care a fost ucis de către poliţie. Bărbatul, originar din Sri Lanka, sosise în Noua Zeelandă în 2011 şi figura pe o listă antiteroristă cu persoane supravegheate.

Bărbatul a intrat într-un centru comercial de la periferia Aucklandului, a luat un cuţit expus în magazin şi a început să înjunghie clienții.

Şase persoane au fost rănite, dintre care trei grav, înainte ca poliţiştii care-l supravegheau să deschidă focul, în primul minut după primul atac.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este josnic, detestabil, rău”, a denunţat premierul neozeelandez Jacinda Ardern, potrivit AFP, citată de News.ro.

Atacatorul era sub supravegherea poliției din 2016

Acest act nu este reprezentativ pentru vreo religie sau comunitate, a subliniat Ardern.

Întrebată care au fost motivaţiile agresorului, ea a răspuns că ”este o ideologie violentă şi inspirată de gruparea Statul Islamic”.

Jacinda Ardern a dat asigurări că nu poate să spună totul în mod public despre acest bărbat, care era supravegheat din 2016, în urma unei decizii a justiţiei.

Autorităţile apreciază că bărbatul a acţionat singur şi că populaţia nu mai este în pericol.

Noua Zeelandă a fost însângerată de cel mai grav atac terorist în martie 2019, la Christchurch, unde un adept al supremaţiei albe a deschis focul în două moschei, a ucis 51 de oameni şi a rănit alţi 40.

BREAKING: *Stabbing* New Zealand police shot dead a man after he entered an Auckland supermarket and stabbed multiple people, with at least six reported injured pic.twitter.com/c0d9nJCq2Z — Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 3, 2021

BREAKING: *Stabbing* New Zealand police shot dead a man after he entered an Auckland supermarket and stabbed multiple people, with at least six reported injured pic.twitter.com/c0d9nJCq2Z

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 3, 2021

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net