Atacul din Franța. Cine este profesorul decapitat, motivul crimei și reacția lui Macron

Ultima actualizare:
Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului
Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului

Franța e din nou în stare de alertă, după ce un bărbat a fost decapitat vineri, în Conflans Saint-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului. Atacatorul a fost ucis de poliție, iar la locul crimei s-a deplasat şi preşedintele Emmanuel Macron.

Potrivit unei surse din poliție, victima este un profesor de istorie de la Conflans Sainte-Honorine, în regiunea Parisului, care a arătat recent elevilor săi caricaturi despre Mahomed, apărute în publicaţia Charlie Hebdo. Profesorul a fost ucis pe drumul public, nu departe de colegiul său din Bois d'Aulne, în Conflans, scrie AFP, citată de Hotnews.

Atacul din Franța. Ce s-a întâmplat 

Atacatorul l-a decapitat pe profesorul al cărui nume încă nu a apărut în presa franceză cu un cuţit mare de bucătărie. O sursă din poliţie a declarat că mai mulţi martori l-au auzit pe atacator strigând „Allahu Akbar” în timpul atacului, conform agenţiei Reuters. Imediat după săvârşirea faptei, atacatorul a fugit, însă poliţia locală, alertată de cetăţeni, a reuşit să-l prindă în Eragny, un cartier învecinat. oamenii legii l-au somat să se predea, dar acesta ar fi refuzat şi ar fi început să-i ameninţe pe poliţişti, care l-au împuşcat. A murit la scurt timp după. 

Atacul a avut loc în Conflans Saint-Honorine, lângă Paris
Atacul a avut loc în Conflans Saint-Honorine, lângă Paris

Atacul din Franța. Patru persoane, între care şi un minor, reţinute

Patru persoane, între care şi un minor, au fost reţinute, vineri noapte, în cazul profesorului decapitat, informează Le Parisien. Cei patru făceau parte din anturajul atacatorului ucis de poliţie.

Acesta ar fi strigat "Allah Akbar" înainte de a fi ucis şi deşi nu a fost oficial identificat, totuşi, din primele informaţii a reieşit că el s-ar fi născut la Moscova, în 2002.


    Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului foto: AFP
Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului foto: AFP

Reacția președintelui Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului şi l-a calificat drept un "atentat terorist islamist". "Unul dintre compatrioţii noştri a fost asasinat astăzi pentru că îi învăţa pe alţii. Îşi învăţa studenţii despre libertatea de exprimare, libertatea de a crede sau de a nu crede. A fost un atac mişelesc. Este victima unui atac terorist islamist", a spus Macron.

Citește și:

Atac cu maceta la Paris, aproape de fostul sediu Charlie Hebdo! Două persoane sunt în stare gravă

Atacuri teroriste în Paris: Peste 120 de morți! Franța în stare de șoc

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net