Căsuța din copac își caută cumpărător! Locuința se vinde cu 3.000.000 $

O casă unică, situată în Oakland, East Bay, SUA, unde regretatul artist de muzică Jazz Dave Brubeck a locuit şi a compus multe dintre melodiile lui, a fost scoasă la vânzare. Vila a fost construită în stilul unei căsuţe cocoţate în copac de către celebrul arhitect Beverly D. Thorne în 1954. 

Vila a fost ridicată  pe un teren  accidentat. SURSĂ FOTO: EMMA MORIS HOMES
Vila a fost ridicată pe un teren accidentat. SURSĂ FOTO: EMMA MORIS HOMES

Numai că această locuinţă nu este tocmai construită într-un copac, ci în jurul mai multor arbori, dând doar impresia, în felul ingenios în care a fost aşezată, că este o veritabilă căsuţă cocoţată la înălţime. Acest design unic încorporează un cadru de oţel, rezultând o reşedinţă care pare să plutească la 5 metri deasupra solului, potrivit publicaţiei americane San Francisco Chronicle.

Casa a fost  construită  în 1954. SURSĂ FOTO: EMMA MORIS HOMES
Casa a fost construită în 1954. SURSĂ FOTO: EMMA MORIS HOMES

Această vilă nu este cunoscută doar pentru unicitatea sa arhitecturală. Ea este renumită şi pentru fostul său proprietar, Dave Brubeck. Între aceste ziduri, Brubeck a compus hituri precum „Take Five” şi a exersat cu Cvartetul Dave Brubeck. Arhitectul Beverly D. Thorne a proiectat spaţiul de locuit pentru a încorpora împrejurimile, cu un afloriment de stâncă aşezat în centrul casei şi vederi panoramice ale Golfului San Francisco. Cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar 3 milioane de dolari. Vila dispune de patru dormitoare, patru băi, două şemineuri şi un bar. „Întrebarea cea mare a fost cine e mai faimos, blestemata asta de casă sau Dave Brubeck?”, a spus Thorne, care a murit în 2017, la 93 de ani. De-a lungul anilor, casa a căpătat mai multe porecle, inclusiv Heartwood House, Brubeck West şi Tree House (Casa din Copac n.r).

Aşa arată  în interior. SURSĂ FOTO: EMMA MORIS HOMES
Aşa arată în interior. SURSĂ FOTO: EMMA MORIS HOMES

„M-am întrebat adesea de ce această casă a primit atât de multă atenţie. Pentru mine, a fost pur şi simplu o soluţie simplă şi economică pentru un teren imposibil”, a declarat Thorne pentru JazzWax în 2010. „Soluţia pentru mine a părut întotdeauna evidentă, dar pentru alţii casa a căpătat o calitate magică.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net