Catedrala Notre Dame din Paris are un altar nou. Când se redeschide publicului și cine ar putea concerta la ceremonie

După cinci ani de la incendiul devastator, catedrala Notre Dame, din capitala Franței, are un nou altar. Persoanele care s-au ocupat de reabilitarea acesteia au decis, de fapt, să schimbe tot interiorul. Noul mobilier are piese create de un sculptor francez, care a ales să lucreze în bronz. Pe 8 decembrie, catedrala Notre Dame se va redeschide, iar numele lui Paul McCartney este vehiculat ca posibil invitat. 

Catedrala Notre Dame din Paris Foto: arhivă Click!
Catedrala Notre Dame din Paris Foto: arhivă Click!

Noul altar din catedrala Notre Dame din Paris 

Mobilierul a sosit de ieri și a fost instalat în așteptarea redeschiderii acestui simbol parizian. În timpul incendiului din aprilie 2019, acoperișul s-a prăbușit, iar turla a distrus altarul central. Așa că cei care se ocupă de reabilitarea catedralei au decis să schimbe tot interiorul. Piesele au fost create de un sculptor francez, care a optat pentru bronz, un material rezistent în timp.

Altarul a fost creat cu scopul de a reflecta atât tradiția religioasă, cât și dorința de reînnoire a comunității pariziene. Designul său modern, dar respectuos cu stilul arhitectural tradițional al catedralei, subliniază angajamentul de a conserva patrimoniul istoric, în timp ce îmbrățișează inovația.

Când va fi redată catedrala publicului 

Restaurarea catedralei a fost un proiect de amploare, implicând echipe de specialiști care lucrează pentru a readuce la viață detaliile artistice și arhitectonice originale. Altarul nou este doar o parte din eforturile de reconstrucție, care includ și renovarea acoperișului și a structurilor de bază.

Cu acest nou altar, se dorește nu doar restaurarea fizică a catedralei, ci și revitalizarea spirituală a locului de cult, care a fost un centru de atracție pentru milioane de vizitatori și credincioși. Autoritățile pariziene speră ca restaurarea completă să fie finalizată până în 2024, în preajma Jocurilor Olimpice de vară, când catedrala va putea fi redată în întregime publicului.

Paul McCartney ar putea cânta la Notre-Dame

Notre Dame se va deschide pe 8 decembrie. Arhiepiscopia Parisului se așteaptă la aproximativ 15 milioane de vizitatori anual.

Numele lui Paul McCartney este vehiculat ca posibil invitat la ceremonia de redeschidere a Catedralei Notre-Dame, din decembrie, eveniment la care vor participa lideri politici şi artişti importanţi, scrie Le Figaro.

Cum a izbucnit incendiul în 2019 

Într-o seară de luni, pe 15 aprilie 2019, în timp ce la Notre-Dame se ținea o slujbă în Săptămâna Mare, o alarmă de incendiu s-a declanșat în camera de control a paznicilor catedralei. Pompierul de serviciu, care era în prima lui zi de muncă, a citit panoul și l-a alertat prin stație pe unul dintre paznici. S-a dus apoi să investigheze ceea ce credea că este un incendiu care a izbucnit în podul sacristiei, însă nu a găsit nimic.

Anunțul de evacuare a fost considerat o alarmă falsă și ignorat, iar credincioșii au fost invitați din nou în clădire. Focul, însă se răspândea în podul naosului, o zonă cunoscută sub numele de „pădure”, acolo unde o structură veche constând din grinzi de stejar vechi de 900 de ani sprijinea acoperișul catedralei

După o întârziere crucială de jumătate de oră, timp în care turiștii care își făceau poze cu Notre-Dame au putut observa cum iese fum din catedrală, s-a descoperit în sfârșit locul de unde s-a declanșat incendiul. Fără un sistem de aspersoare sau pereți antifoc care să încetinească răspândirea flăcărilor, incendiul a scăpat de sub control.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate middleton foto profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
augustus mihai  jpeg
pasageri avion scaune foto pixabay
Cuvantul din limba romana care nu poate fi tradus in engleza  Ce variante similare se pot gasi insa jpg
1 plante medicinale jpg jpeg
faten hamama actrita araba jpg
avion pexels jpg
Prințesa Diana cu fiii ei  foto   GettyImages jpg
kate middleton foto profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net