Ce se știe despre româncele date dispărute după incendiul din Valencia. „Am în mine un gol, o tristețe și o furie enormă”

Ultima actualizare:

În blocul din Valencia, ars complet în incendiul din 22 februarie, locuiau şi două românce, o mamă și fiica ei adolescentă, care la acest moment sunt date dispărute. Proprietara imobilului, și ea tot româncă, a confirmat că cele două locuiau chiar deasupra apartamentului unde a izbucnit incendiul, dar nimeni nu știe dacă erau acasă. Apropiații se tem de ce e mai rău, transmite TVR Info.

Româncele locuiau la etajul 8

Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 2 jpeg

Mama și fiica de 14 ani stăteau de doi în chirie în blocul din Valencia administrat de o româncă.

Acestea locuiau la etajul 8 al turnului de 14 etaje exact deasupra apartamentului de unde a izbucnit incendiul.

Proprietara blocului, românca Adriana Banu a declarat că cele două românce locuiau la apartamentul 95.

Vecină: „Nu pot crede că nu mai ești aici, am în mine un gol, o tristețe și o furie enormă.”

Este mesajul emoţionant postat de cea mai bună prietenă a fetei şi care a strâns peste 3 mii de comentarii.

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României nu confirmă informaţia până nu vor avea concluziile anchetei realizate de autorităţile spaniole cu care se afla în strânsă legătură şi care au declarat că vor ţine secrete absolut toate datele până la finalizarea anchetei.

„Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute", conform instituţiei.

Solidaritate pentru cei rămași fără locuințe

Un şoc au şi cei care vin să vadă ce a mai rămas din bloc. Pe trotuare, oamenii aduc flori şi lumânări în memoria celor care nu au reuşit să iasă la timp din clădire.

Localnicii s-au mobilizat, donând haine, alimente şi medicamente pentru locuitorii supravieţuitori care şi-au pierdut toate bunurile în incendiu.

Pachete de ajutoare şi facilităţi pentru supravieţuitorii incendiului sunt pregătite de autorităţile locale din Valencia.

Fiecare familie va primi 6 mii de euro plus încă o mie de euro pentru fiecare membru, ca să-şi poată acoperi cheltuielile urgente.

În plus sunt aproape gata cele 131 de apartamente pregătite de primărie într-un bloc nou şi în care se vor putea muta gratuit. Deja, mai multe firme au început să doteze locuinţele, fără să ceară niciun ban.

Poliţia şi autorităţile susţin că în acest moment au fost descoperite în imobil toate persoanele declarate dispărute şi ca au prelevat probe atât ADN cât şi amprente, iar rezultatele medicilor legişti au arătat că în majoritatea cazurilor decesele s-au produs din cauza intoxicaţiei cu fum.

Un incendiu de proporții a cuprins un între bloc de locuințe din Valencia pe data de 22 februarie. Din cauza vântului flăcările s-au extins la un alt bloc aflat în imediata apropiere. Primul imbil este administrat de o româncă.

Autoritățile spaniole au anunțat că 10 persoane și-au pierdut viața, iar 15 sunt date dispărute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net