Ce vreme! Grecii se bronzează, restul Europei dârdâie de frig

14 februarie 2021
image
Atena, Grecia. Grecii s-au bucurat de temperaturile de 20 ┬░Celsius ┼či au ie┼čit la plimbare Fotografii: EPA-EFE

În timp ce Europa tremură de frig, Grecia se bucură de primăvară. La Atena au fost înregistrate la finele săptămânii trecute temperaturi de 20 de grade Celsius, în timp ce în Regatul Unit au fost -22,9°C în Braemar, nord-estul Scoţiei.

Planeta se confrunt─â cu transform─âri climatice f─âr─â precedent! ├Än timp ce Germania, ┼ó─ârile de Jos, Fran┼úa, Marea Britanie ┼či Rom├ónia ├«nregistreaz─â temperaturi de -10 grade ┼či furtuna Darcy a f─âcut ravagii ridic├ónd cazemate de z─âpad─â, ├«n Grecia, ├«n zonele sudice ├«ndeosebi, temperaturile pozitive de peste 15 grade Celsius i-au scos pe oameni din case la o plimbare pe malul m─ârii.

image
Kinderdijk, ┼ó─ârile de Jos. Olandezii ┼či-au pus patinele ├«n picioare ┼či s-au dat pe ┼čoselele ├«nghe┼úate

Patru oameni au murit îngheţaţi vineri, 12 februarie, în Nuremberg, iar 28 au fost răniţi în accidente rutiere în nordul Germaniei, din cauza condiţiilor de iarnă.

image
Moscova, Rusia. De┼či sunt obi┼čnui┼úi cu iarna, moscovi┼úii au ├«ndurat cu greu frigul

Multe ┼čcoli au r─âmas ├«nchise ┼či mijloacele de transport ├«n comun au fost ┼úinute ├«n depouri dup─â ce stratul de z─âpad─â ajunsese la peste 65 cm. ├Än ┼ó─ârile de Jos ┼či Danemarca a fost instituit─â stare de alert─â din cauza vremii ┼či ┼čoferilor li s-a recomandat s─â nu se urce la volan dup─â ce temperaturile au ajuns la -18 grade Celsius, iar cantitatea de z─âpad─â a atins s├ómb─ât─â cote alarmante.

image
Londra, Marea Britanie. Piaţa Trafalgar, îngheţată de gerul sălbatic

Oamenii au profitat de ├«nghe┼úul care s-a ab─âtut peste ei ┼či au ie┼čit la patinoare, ├«n parcuri ┼či la s─âniu┼č. ├Än ┼ó─ârile de Jos, autorit─â┼úile au emis avertismente cu privire la producerea de inunda┼úii ├«n zilele urm─âtoare, pe fondul topirii z─âpezii.

image
Bucure┼čti, Rom├ónia. Vreme extrem─â ┼či ├«n Bucure┼čti: slalom printre b─âl┼úi ┼či troiene

├Än Pia┼úa Trafalgar din Londra, Marea Britanie, monumentul a ├«nghe┼úat ┼či i-a f─âcut pe mul┼úi s─â imortalizeze sculptura de ghea┼ú─â. Zeci de curse de pe calea ferat─â au fost am├ónate din cauza ghe┼úii care a blocat terasamentul.

image
Copenhaga, Danemarca. Danezii au inundat parcurile ┼či s-au bucurat de iarn─â

Astfel de temperaturi nu s-au mai ├«nregistrat ├«n Regatul Unit din 1995. ┼×i ├«n ┼úara noastr─â au fost temperaturi negative, la Sinaia, de exemplu ├«nregistr├óndu-se -17 grade Celsius ├«n acest weekend.

image
Berlin, Germania. Germanii au ie┼čit cu s─âniile ├«n parcul din fa┼úa Palatului Charlottenburg

P├ón─â ┼či ├«n Moscova ┼či Kiev, localnicii au fost lua┼úi prin surprindere de acest val de ├«nghe┼ú, fiind ├«nregistrate temperaturi cu p├ón─â la -3 grade mai sc─âzute dec├ót ├«n mod obi┼čnuit.

image
Lacul Balaton, Ungaria. Regatul ghe┼úii s-a ab─âtut ┼či peste unguri

├Än tot acest timp, ├«n Grecia au fost temperaturi de 20 de grade Celsius ┼či localnici au ie┼čit din case pentru a se bucura de soare. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
alina puscas png
image
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg