Cel pu╚Ťin 20 de oameni au murit bloca╚Ťi ├«n ma╚Öini, din cauza ninsorilor, ├«n Pakistan

8 ianuarie 2022

Cel pu┼úin 21 de persoane au murit ├«n nordul Pakistanului, dup─â ce au r─âma┼či bloca┼úi ├«n ma┼činile lor din cauza ninsorilor abundente, relateaz─â BBC.

image
Foto: Captur─â Twitter/@DanishJanjua

Armata ├«ncearc─â s─â cure┼úe drumurile ┼či s─â-i salveze pe cei care sunt ├«nc─â bloca┼úi ├«n ma┼čini, ├«n apropierea ora┼čului Murree. Aproximativ 1.000 de vehicule au fost blocate pe o autostrad─â ├«n timpul unui viscol, potrivit ministrului de Interne Sheikh Rashid. Murree este o sta┼úiune montan─â la nord de capitala Islamabad, Pakistan. Presa local─â a raportat vineri c─â turi┼čtii au r─âmas bloca┼úi din cauza z─âpezii.

Oamenii au murit ├«nghe╚Ťa╚Ťi sau axfisia╚Ťi

Peste 100.000 de ma┼čini intraser─â ├«n Murree ├«n ultimele zile pentru a vedea ninsorile abundente. Acest lucru a provocat un blocaj uria┼č pe drumurile care duc ├«n ┼či ├«n afara ora┼čului, a spus poli┼úia, potrivit News.ro, care citeaz─â BBC. Poli┼úia a men╚Ťionat c─â cel pu┼úin ┼čase persoane au murit ├«nghe┼úate ├«n ma┼činile lor, dar ├«nc─â nu este clar cum au murit al┼úii. Asfixierea dup─â inhalarea vaporilor a fost dat─â ca posibil motiv.

image
Foto: Captur─â Twitter/@DanishJanjua

Zona a fost acum declarat─â de calamitate ┼či oamenii au fost ├«ndemna┼úi s─â stea departe de aceasta."Oamenii se confrunt─â cu o situa┼úie ├«ngrozitoareÔÇŁ, a declarat, prin telefon, agen┼úiei de pres─â AFP, Usman Abbasi, un turist blocat ├«n ora┼čul unde ├«nc─â ninge abundent. "Nu sunt doar turi┼čtii, ci ┼či popula┼úia local─â se confrunt─â cu probleme grave", inclusiv lipsa de gaz ┼či ap─â, a ad─âugat el.

"Pentru prima dat─â ├«n ultimii 15-20 de ani, un num─âr at├ót de mare de turi┼čti s-a adunat ├«n Murree, ceea ce a provocat o mare criz─âÔÇŁ, a spus ministrul Rashid.

image
Foto: Captur─â Twitter/@DanishJanjua

Prim-ministrul Imran Khan ┼či-a exprimat ┼čocul fa┼ú─â de "moartea tragicÔÇŁ a turi┼čtilor."Am ordonat o anchet─â ┼či am instituit reglement─âri stricte pentru a asigura prevenirea unor astfel de tragediiÔÇŁ, a spus Khan ├«ntr-un tweet. Murree a fost construit de britanici ├«n secolul al XIX-lea ca baz─â medical─â pentru trupele sale coloniale.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg