China aniversează 100 de ani de la înființarea Partidului Comunist. Președintele Jinping a ținut un discurs


    Partidul Comunist Chinez a fost fondat în 1921Foto: Getty
Partidul Comunist Chinez a fost fondat în 1921Foto: Getty

Preşedintele Xi Jinping a avertizat joi, 1 iulie, în discursul livrat la cea de-a 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, cu privire la „agresorii” Chinei şi a spus că cei care încearcă să intimideze Beijingul „îşi vor sparge capetele de Marele Zid din Oţel”

Discursul președintelui Jinping, făcut într-o perioadă în care China este criticată la nivel mondial pentru represiunile din Hong Kong şi presupuse abuzuri asupra drepturilor omului în provincia Xinjiang, a fost aplaudat de 70.000 de persoane prezente la eveniment. Relaţiile dintre SUA şi China sunt de asemenea tensionate, mai ales legat de Taiwan. În timp ce Taiwanul democrat se vede ca stat suveran, Beijingul este convins că insula este o provincie separatistă. Xi a spus că ţara pe care o conduce menţine „un angajament de neclintit” privind unificarea cu Taiwanul.

"Nu vom permite nimănui vreodată să intimideze China"

„Nimeni nu ar trebui să subestimeze determinarea, dorinţa şi capacitatea poporului chinez de a-şi apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a afirmat el.

Ceremonia de joi dimineaţă a avut loc în Piaţa Tiananmen din Beijing şi a cuprins o paradă militară. Hong Kong-ul marchează în aceeaşi zi cedarea către China. Xi, care a vorbit aproximativ o oră, a reiterat rolul partidului în China modernă, susţinând că a fost esenţial în dezvoltarea ţării şi că încercările de a-l separa de popor vor eşua, potrivit news.ro.

„Doar socialismul poate salva China şi doar socialismul cu caracteristici chineze poate dezvolta China”.

Preşedintele a adăugat: „Nu vom permite nimănui vreodată să intimideze, persecute sau subjuge China. Oricine încearcă să facă asta îşi va sparge capul de Marele Zid din Oţel făurit de cei peste 1,4 miliarde de chinezi”.

China a acuzat în mai multe rânduri SUA că încearcă să îi blocheze creşterea, iar aceste comentarii sunt văzute ca referire la Washington. Legat de Hong Kong şi Macau, despre care el a spus că îşi menţin „un grad înalt de autonomie”, Xi a precizat că ar trebui să implementeze „cu exactitate” principiile „O ţară, două sisteme”. Partidul Comunist Chinez a fost fondat în 1921 şi a venit la putere în urmă cu 72 de ani, după un îndelungat război civil.

cub bianca dragusanu png
cub paula seling png
cub ioana nastase png
FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
FotoJet (5) jpg
infidelitate 0 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg