Chișinăul iese în stradă! Moldovenii de la Marea Adunare Națională vor unirea cu România

Ultima actualizare:

    Marea Adunare Națională crede că singura soluție pentru rezolvarea crizei este unirea cu Româniafoto: Alexandru Tarlev
Marea Adunare Națională crede că singura soluție pentru rezolvarea crizei este unirea cu Româniafoto: Alexandru Tarlev

Marile Adunări Naționale organizate la Chișinău sunt renumite pentru măsurile istorice luate, precum trecerea la grafia latină în 1989 și schimbarea denumirii statului în Republica Moldova în anul 1991. De această dată, moldovenii de la Marea Adunare Națională vor unirea cu România.

Marea Adunare Națională s-a reunit pentru a patra oară în capitala Republicii Moldova, Chișinău, duminică (5 iulie) la ora 14.00. Moldovenii cred că soluția pentru ieșirea țării din criză este „reunificarea” cu România, informează Adevărul.

Apelul Consiliului Onoific al Blocului Unității Naționale (BUN) spune că unirea cu România este singura soluție pentru ca Republica Moldova să iasă din criză: „Republica Moldova este o formaţiune recunoscută juridic ca stat, dar care nu îndeplineşte cele mai elementare cerinţe ce ar garanta cetăţenilor drepturile lor constituţionale economice, politice şi sociale. Constatăm că proiectul din 1991 «Republica Moldova» a eşuat. Integrarea europeană, ca unică strategie viabilă pentru ieşirea din criza profundă în care ne-am pomenit, a devenit, din păcate, un slogan demagogic de accedere şi menţinere la putere a unor partide politice

De aceea, vă îndemnăm, stimaţi compatrioţi, să ieşim duminică, 5 iulie, la ora 14:00, la Marea Adunare Naţională, pentru a institui o largă mişcare civică de susţinere a cursului politic al reunificării ca o prioritate naţională a politicii celor două state româneşti”.

Acesta a fost semnat de Anatol Petrencu, Valeriu Saharneanu, Andrei Ţurcanu, Val Butnaru, Vasile Bahnaru, Mihai Cimpoi, Tudor Ungureanu, Sandu Grecu, Ion Negrei, Petru Bogatu, Iulian Filip, Alexandru Bantoş, Andrei Sochircă, Sandu Grecu şi Iurie Borş.

Manifestația va include și un marș, numit Marșul lui Ștefan cel Mare, care se va desfășura pe traseul Chișinău – Strășeni – Călărași – Ungheni – Iași – București și va dura timp de cinci zile. Cei cu pașapoarte vor trece Prutul pe jos, la Ungheni, sâmbătă (11 iulie). Cei care vor participa la marș vor face un tur al Munteniei și Ardealului cu trenul și autocarul în perioada 10 – 12 iulie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
biserica casin foto Iulia Marian jpg
image
image
image
image
image
image
mircea cel batran facebook   Copy jpg
1 cada de baie jpg jpeg
FotoJet (32) jpg
4 maria macsim nicoara jpg jpeg
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net