Cum arată cel mai mare pește de apă dulce. Este o pisică de mare găsită în Cambodgia

În Asia, pe râul Mekong, pescarii din Cambodgia au prins ceea ce oamenii de ştiinţă spun că este cel mai mare peşte de apă dulce din lume cunoscut vreodată. Este vorba de o pisică de mare cu o greutate de aproximativ 300 de kilograme şi pentru care a fost nevoie de mai mult de zece oameni ca să o aducă până la ţărm 

pisica de mare cambodgia jpg
Această pisică de mare este cel mai mare pește de apă dulce din lume. Foto: captură digi24.ro

Fluviul Mekong are o lungime totală de aproximativ 4.350 de kilometri și străbate Tibetul, China, Myanmar, Thailanda, Laosul, Cambodgia și Vietnamul pentru a se vărsa apoi în Marea Chinei de Sud. Dintre râurile asiatice, doar Yangtze și Gange au un debit mai mare. Fluviul este cunoscut după numele vietnamez, "râul celor nouă dragoni".

Unde și cum a fost prins uriașul pește

Peștele gigant a primit și un nume, Boramy - care înseamnă „lună plină” în limba khmeră - din cauza formei rotunde. Este vorba de o femelă de patru metri care a fost eliberată înapoi în râu după ce a fost etichetată electronic pentru a le permite cercetătorilor să-i monitorizeze mişcarea şi comportamentul.  

Boramy a fost prinsă săptămâna trecută în largul Koh Preah, o insulă de-a lungul porţiunii de nord a râului cambodgian. Ea a doborât recordul deţinut de un somn uriaş de 293 de kilograme care a fost prins pe același râu, în amonte, în nordul Thailandei în 2005. 

Ce spun experții despre peștele de 300 de kg

„Este o veste nemaipomenită, deoarece a fost cel mai mare peşte (de apă dulce) din lume”, a declarat biologul Zeb Hogan, fostă gazdă a emisiunii „Monster Fish” de pe National Geographic Channel şi acum parte a „Wonders of the Mekong”, un proiect de conservare pe râu. „Este şi o veste uimitoare pentru că înseamnă că această porţiune a Mekong-ului este încă sănătoasă. Este un semn de speranţă că aceşti peşti uriaşi încă mai trăiesc (aici)” a explicat Hogan citat de bbc.com.

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula