Cum justifică americanii uciderea lui Qassem Soleimani. «Pregătea o acțiune de anvergură»

Qassem Soleimani, al doilea cel mai important lider iranian, a fost ucis în urma unui atac american
Qassem Soleimani, al doilea cel mai important lider iranian, a fost ucis în urma unui atac american

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a declarat vineri că generalul Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac aerian la Bagdad, pregătea ”o acțiune de anvergură”, relatează AFP, citată de Hotnews.

Declarațiile lui Pompeo au fost întărite de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a comentat că Statele Unite aveau dreptul de a se apăra prim atacul împotriva generalului Qassem Soleimani, acesta din urmă făcându-se vinovat de moartea a numeroși cetățeni americani.

Preşedintele Trump a "acţionat cu rapiditate, forţă şi fără ezitare", a adăugat Netanyahu, care și-a întrerupt vineri vizita oficială în Grecia pentru a se întoarce de urgenţă în Israel, după atacul sângeros întreprins SUA împotriva generalului iranian

După ce a publicat, pe Twitter, o imagine cu drapelul american, pentru a marca izbânda trupelor americane din Irak, președintele Donald Trump a revenit cu o serie de declarații pe rețeaua socială. 

”Generalul Qassem Soleimani a ucis sau a rănit grav mii de americani de-a lungul unei perioade luni de timp și plănuia să omoare mulți alții... dar a fost prins. El era direct și indirect responsabil pentru moartea a milioane de oameni, inclusiv de uciderea unui număr mare de protestatari chiar în Iran”, a scris Trump pe Twitter.


    Qassem Soleimani, al doilea cel mai important lider iranian, a fost ucis în urma unui atac americanfoto: Profimedia
Qassem Soleimani, al doilea cel mai important lider iranian, a fost ucis în urma unui atac americanfoto: Profimedia

”Chiar dacă Iran-ul nu va fi niciodată în stare să recunoască acest lucru, Soleimani a fost deopotrivă detestat și temut în țara sa. Iranienii (n.r.) nu sunt atât de triști precum încearcă liderii să sonvingă restul lumii. El ar fi trebuit să fie ucis cu ani în urmă”, a adăugat președintele american.

Zeci de mii de oameni denunța în stradă ”crimele” americanilor, la Teheran

Vineri, după rugăciune, iranienii au ieșit pe străzi în centrul capitalei strigând ”Moarte Americii”, ținând în mâini portrete ale generalului Soleimani.

Într-o declarație scrisă, ministrul truc de Externe a spus că este extrem de îngrijorat de creșterea tensiunilor dintre Statele Unite și Iran, subliniind că transformarea Irak-ului într-o zonă de conflict va crește instabilitatea în regiune.

Citește și:

Dinastia Shah: cum arăta Iranul înainte de Revoluția Islamică

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
FotoJet jpg
antonia sexy jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
cub iuliana marciuc png
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg