Decizia a fost luată. Şoferul celor 71 de migranţi, judecat în Austria

Ultima actualizare:

    Justiția bulgară l-a extrădat în Austria pe şoferul camionului frigorific în care se aflau 71 de morţifoto: Click!
Justiția bulgară l-a extrădat în Austria pe şoferul camionului frigorific în care se aflau 71 de morţifoto: Click!

Justiția bulgară a decis marți (20 septembrie) să-l extrădeze în Austria pe şoferul camionului frigorific în care au fost găsiți 71 de migranți morți, pe 27 august. Presupusul şofer a fost descoperit pe o autostradă în apropiere de Viena.

“Tribunalul regional din Montana, situate în nord-vestul Bulgariei a hotărât extrădarea lui Țvetan Țvetanov (32 de ani) în Austria, unde va urma să fie judecat'', a declarat Svetla Stanimirova, purtătoare de cuvânt a instanței citate, potrivit agerpres.ro.

Conform unor surse, Țvetanov are la dispoziție un termen de cinci zile pentru a face apel. Cu toate acestea, avocatul său, Svetlin Slavkov, a precizat că însuși șoferul a cerut să fie extrădat pentru a-și ''dovedi nevinovăția'' în fața justiției austriece. Cetăţeanul bulgar este acuzat de ''participare la o organizație criminală, trafic, contrabandă și omucidere'', conform Parchetului din Montana.În cadrul unei audieri de la începutul  lunii septembrie, el a mărturisit că nu a știut despre oamenii morţi din camionul frigorific. Camionul a fost găsit abandonat pe o autostradă în estul Austriei, şi ascundea în compartimentul frigorific corpurile a 71 de persoane , dintre care 59 erau bărbați, opt femei și patru copii. Potrivit unei anchete, acestea au fost îmbarcate la frontiera sârbo-ungară.

Conform autorităţilor, cei 71 de oameni au murit asfixiați în compartiment. Pe lângă şoferul bulgar, mai sunt suspectaţi încă cinci oameni. Patru bulgari și un afgan suspecţi au fost arestați în Ungaria, după care au fost plasați în detenție.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net