El este profesorul decapitat în atacul din Paris. Primise mai multe ameninţări cu moartea

Ultima actualizare:

    Samuel Paty a fost decapitat vineri seara, într-un atac lângă ParisFoto: Mohamed Sifaoui (@Sifaoui) | Twitter
Samuel Paty a fost decapitat vineri seara, într-un atac lângă ParisFoto: Mohamed Sifaoui (@Sifaoui) | Twitter

Profesorul decapitat în atacul de lângă Paris de vineri (16 octombrie) a fost identificat ca fiind Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani. Se pare că el mai primise ameninţări cu moartea înainte de a fi ucis, pentru că arătase la ore o caricatură cu Profetul Mohamed.

Samuel Paty a fost decapitat de un tânăr de 18 ani de origine cecenă, Aboulah A, vineri seară, pe un drum public în apropiere de liceul unde preda istorie, din suburbia Conflans Saint-Honorine. Conform unui coleg al profesorului, acesta se temea pentru siguranţa sa. "Samuel a supărat părinţii pentur că a arătat un desen cu Profetul Mohamed gol copiilor, în timpul orelor despre libertatea de expresie şi au existat ameninţăti", a declarat o sursă, conform mirror.co.uk. 

Atacul din Paris. Samuel Paty a arătat la ore o caricatură cu Mohamed

Paty primise mai multe ameninţări cu moartea înainte de a fi ucis
Paty primise mai multe ameninţări cu moartea înainte de a fi ucis

Părinţii elevilor lui Paty susţin că acesta a arătat desenul clasei la începutul lunii. Potrivit tatălui unui elev de 13 ani, Paty a cerut copiilor musulmani să plece din clasă pentru a nu fi obligaţi să vadă un desen care ar putea fi ofensator religiei lor. Băiatul, musulman la rândul lui, a spus că a interpretat gestul lui Paty drept respect pentru Islam: "A vrut să protejeze copiii, nu să şocheze", a spus tatăl elevului. Unii părinţi însă nu au fost atât de impresionaţi şi au cerut să fie organizată o şedinţă cu directorul liceului. 

Caricatura, în care profetul îşi arată fundul, a fost publicată în revista Charlie Hebdo, ai căror anagajaţi au fost victimele unui atac terorist în 2015. Atunci, 12 oameni au fost ucişi la sediul din Paris al revistei, după ce terorişti i-au acuzat de blasfemie. 

Atacul din Paris. Părinţii a doi elevi ai lui Paty, reţinuţi de poliţie

Atacatorul de vineri ar fi strigat şi el "Allahu Akbar"şi a publicat un clip cu capul lui Paty pe siteuri de socializare. El a fost mai apoi ucis de poliţie. Acum anchetatori încearcă să stabiliească dacă el a acţionat singur sau a avut complici. Nouă persoane, inclusiv membri din familia lui Aboulah, au fost plasate în custodie sâmbătă. Patru rude, inclusiv un minor, au fost reţinuţi în primele ore de după atac, iar încă cinci peste noapte, printre care şi doi părinţi ai elevilor de la liceul Bois d'Aulne, unde preda Paty. Unul dintre părinţii arestaţi publicase un clip pe YouTube în care se plângea de Paty şi îl numea "huligan". 

Atacul din Paris. Comunitatea musulmană a condamnat crima

Lideri musulmani au condamnat atacul de vineri. Imamul unei moschee din Bordeaux a declarat că "e un act de barbarism" şi că aceste atacuri pun în pericol comunitatea musulmană din Franţa. "Atacă Republica, societatea, pacea şi esenţa religiei, care vorbeşte despre idea de a fi alături unul de altul", a spus Tareq Oubrou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net