Erdogan, gest disperat după atentatul de la Ankara! Cum a reacționat Rusia după asasinarea ambasadorului

simeon stalpnicul png

Recep Erdogan l-a sunat de urgență pe Vladimir Putin imediat după ce ambasadorul Rusiei a fost ucis în Ankara, în timpul unui discurs pe care îl rostea la o expoziție.

 Informația a fost confirmată de presa din Rusia. Asasinatul a stârnit un răspuns virulent din partea Moscovei, care consideră că este victima unui atac terorist. Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, a declarat: „Terorismul nu va câștiga și vom lupta împotriva lui decisiv! Amintirea acestui diplomat extraordinar, Andrei Karov, o persoană care a făcut o mulțime de lucruri în lupta pentru combaterea terorismului, va rămâne mereu în inimile noastre!”

Ministrul de Externe al Turciei a ținut să precizeze că „atacul terorist mârșav” nu va arunca o umbră asupra relațiilor dintre cele două țări.

Turcia a fost un oponent dârz al dictatorului sirian Bashar al-Assad, susținut de Rusia și de Iran. În acest timp, Moscova a trimis trupe și avioane pentru a-l ajuta pe dictatorul sirian să măture opoziția rebelă susținută de forțe pro-americane. 

Tensiunile au atins cote alarmante în momentul în care Damascul, cu sprijinul Rusiei, a recâștigat controlul părții de est al orașului Alep, lăsând în urmă nenumărate victime. 

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg