FOTO Scene de coșmar la târgul de animale din Wuhan, unde s-au vândut liliecii purtători de coronavirus


    Piața Huanan, din orașul Wuhan, un focar de infecțiefoto: Profimedia
Piața Huanan, din orașul Wuhan, un focar de infecțiefoto: Profimedia

Peste 140 de oameni au murit și 6.000 sunt ținuți sub observație în spitalele din China, din cauza coronavirusului care a băgat în sperieți planeta. 11 milioane de oameni sunt blocați în Wuhan, iar întreaga provincie Hubei în care trăiesc 60 de milioane de suflete este paralizată de amenințarea virusului. Iată însă de unde a pornit totul, în urmă cu doar câteva zile.

Organizația Mondială a Sănătății este în continuare rezervată în a declanșa procedurile aferente unei epidemii mondiale și susține autoritățile chineze în demersurile de stopare a răspândirii virusului. Cu toate astea, în doar patru zile bilanțul deceselor a crescut alarmante de la 26, la132 de morți. Criza a început de la piața de animale și fructe de mare Huanan din orașul Wuhan, provincia Hubei. Testele genetice realizate pe coronavirus au confirmat că provine de la lilieci, dar a ajuns la om prin intermediul unui șarpe.

În piața Huanan se vând 120 de specii diferite de animale: vulpi, pești, lilieci, șerpi, găini, pisici, câini, castori și chiar pui de lup. Supa de liliac este extrem de răspândită în bucătăria locală. Piața a fost închisă după izbucnirea epidemiei și majoritatea magazinelor din provincie sunt închise pe o perioadă nedeterminată. Oamenii vin la piața Huanan pentru a lua ”hrană caldă”, adică măcelărită la comandă de vânzător, care are încă sânge cald, atunci când e împachetată.

Vânzătorii măncau direct de pe tarabele pe care sacrificau animale

În ciuda avertismentelor venite de la Administrația Piețelor și de la Direcția Sanitar-Veterinară din regiune, piața funcționa în cele mai insalubre condiții, vânzătorii obișnuind să mănânce chiar de pe tarabele unde cu doar câteva secunde înainte uciseseră un liliac, o pisică, un pui de porc sau un șobolan. În prezent piața, este complet închisă și păzită de polițiști. ”Au fost recoltate 33 de mostre de carne din zona de vest a pieței și 31 au ieșit pozitive la coronavirus”, au confirmat autoritățile pentru Xinhua. Izbucnirea epidemiei a coincis cu noul an chinezesc ceea ce a făcut ca răspândirea să fie extrem de rapidă. Până în prezent, au fost confirmate cazuri în SUA, Coreea de Sud, Japonia, Thailanda, Hong Kong, Germania, Arabia Saudită, Singapore, Nepal, Australia, Franța, Sri Lanka și Cambodgia și Canada.

Trimit roboții să le ducă de mâncare pacienților

Scene desprinse in filmele SF! 200 de turiști care au venit cu avionul din Wuhan în Hangzhou, situat în estul Chinei, au fost băgați în carantină la un hotel din localitate. Pentru a reduce la minimum contactul cu suspecții de coronavirus, angajații hotelului au programat 16 roboți să le ducă acestora mâncarea, în camere.

La un hotel din Hangzhou, roboții îi servesc pe turiștii suspecți de boală
La un hotel din Hangzhou, roboții îi servesc pe turiștii suspecți de boală

În zona recepției hotelului a fost amenajat un laborator de analize și de sterilizare. În majoritatea provinciilor chineze, mijloacele de transport în comun au fost blocate și autoritățile au prelungit concediul de Anul Nou pentru evita aglomerațiile. Ieri, au început procedurile de repatriere a strănilor prinși de epidemie în Wuhan.

Citește și:

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Coronavirus China. 7 lucruri pe care le știm până acum despre virusul ucigaș din Asia

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
culita sterp daniela iliescu jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub brigitte pastramă png
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
politisti
mic dejun foto pixabay
image
image
image
image
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
Insula Ischia a fost lovită de ploi torențiale care au făcut prăpăd jpg
Jim Parums si fiica jpg
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg