FOTO Șoferul român implicat în moartea a 39 de vietnamezi a pledat vinovat. Ce pedeapsă a primit

Ultima actualizare:

Procesul privind moartea a 39 de tineri vietnamezi, sufocați într-un camion frigorific, a ajuns la final. Printre alții a fost condamnat și un român care a pledat vinovat la cele 39 de acuzații de omor din culpă și unul de conspirație pentru a ajuta la imigrația ilegală, potrivit BBC. Procesul s-a desfășurat în Anglia acolo unde în 2019 au fost descoperiți morți cei 39 de migranți. Instanța a stabilit că românu a fost „o mică parte din această conspirație criminală”.  

image

Marius Draghici, în vârstă de 50 de ani, din România, a fost implicat în moartea celor 39 de migranți ale căror cadavre au fost găsite într-un camion frigorific. La vremea respectivă, descoperirea a provocat multă tulburare în întreaga lume. Cei 39 erau tineri vietnamezi care plecaseră din țara lor în căutarea unui trai mai bun.

Camionul abandonat a fost găsit într-o zonă industrială din Grays, Essex, în octombrie 2019.

Judecător despre condițiile de transport: „De nedescris”

Marius Draghici a fost menționat de judecător drept „mâna dreaptă” a unuia dintre conducătorii rețelei de trafic de persoane.

image

Judecătorul, domnul judecător Garnham, a spus că Drăghici „A fost o mică parte, dar esențială în această conspirație criminală care punea potențialii migranți în pericol de moarte”, a spus judecătorul, precizând că pentru cei 39 de vietnamezi condițiile de transport au fost „de nedescris”.

Românul a primit două condamnări: una la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru cei 39 de imigranți vietnamezi găsiți asfixiați în containerul frigorific și încă una de patru ani și două luni de închisoare pentru infracțiunea de imigrare ilegală, care urmează să fie executată concomitent.

Drăghici este unul dintre cei patru bărbați deja condamnați pentru omor din culpă. În total, în această cauză au fost condamnate la închisoare 11 persoane.

Printre victime se numără 28 de bărbați, opt femei cu vârste între 18 și 44 de ani, dar și trei adolescenți de 15 și 17 ani.

Drăghici a încercat să scape și s-a ascuns în România 

Vietnamezii plătiseră o taxă cuprinsă între 10.000 și 13.000 de lire sterline, pentru ceea ce era promis ca o rută „VIP” către Europa și speranța unei munci mai bine plătite. Migranții au călătorit pe 22 octombrie 2019, de la Paris la Bierne, un oraș din nordul Franței, unde au fost văzuți apoi duși cu taxiurile la o magazie dintr-o fermă izolată.

Ulterior, s-au urcat într-un camion care a traversat Franța către portul belgian Zeebrugge, unde a fost încărcat pe un feribot cu destinația Purfleet-on-Thames, Essex.

Temperaturile au crescut la 38,5C (101F) în container, moment în care nivelul de oxigen a scăzut, iar aerul era prea toxic pentru viața umană. Aceștia au murit din cauza asfixierii și a otrăvirii cu monoxid de carbon.

În instanță au fost redate și mesajele vocale finale ale victimelor către cei dragi.

Draghici a fugit din țară, dar a fost în cele din urmă reținut în București, fiind extrădat la sfârșitul anului 2022. În fața instanței, el a recunoscut tot. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net