În exterior, pare o moschee obișnuită, dar vei uimit de ce se ascunde în interior

Ultima actualizare:

    Vei fi surprins de ce se ascunde în această moscheeFoto Flikr
Vei fi surprins de ce se ascunde în această moscheeFoto Flikr

Shah Cheragh este un monument funerar și în același timp și moschee, fiind situată în orașul Shiraz, din Iran. Numele ei se traduce „Regele luminii” iar odată ce ai intrat în impunătorul lăcaș de cult, vei înțelege de ce.

Interiorul acestei moschei te va lăsa cu gura căscată atunci când vei vedea structura formată din milioane de mici oglinjoare care au rolul de a reflecta lumina în diferite direcții, informează Bored Panda.

Nu doar monumentul în sine este impresionant, ci și regiunea în care se află, având un trecut misterios și plin de legende. Potrivit uneia dintre povești, în jurul anului 900 d.Hr., un călător, care trecea prin aceste locuri, a observat de la depărtare ceva strălucitor. S-a apropiat de lumina misterioasă pentru a vedea despre ce era vorba și a descoperit un moermânt luminos.

În sarcofag se afla trupul neînsuflețit al unei personalități musulmane, îmbrăcat într-o armură. De-atunci, mormântul a devenit o destinație de pelerinaj pentru musulmani. Cu timpul, peste locul de veci a fost construită o structură care odată cu trecerea secolelor, a devenit tot mai complexă.

Chiar dacă Shah Cheragh a fost distrusă în unele locuri de oameni, intemperii și de timp, moscheeaîncă strășicește precum un diamant și atrage pelerini și turiști din întreaga lume.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net