În exterior, pare o moschee obișnuită, dar vei uimit de ce se ascunde în interior


    Vei fi surprins de ce se ascunde în această moscheeFoto Flikr
Vei fi surprins de ce se ascunde în această moscheeFoto Flikr

Shah Cheragh este un monument funerar și în același timp și moschee, fiind situată în orașul Shiraz, din Iran. Numele ei se traduce „Regele luminii” iar odată ce ai intrat în impunătorul lăcaș de cult, vei înțelege de ce.

Interiorul acestei moschei te va lăsa cu gura căscată atunci când vei vedea structura formată din milioane de mici oglinjoare care au rolul de a reflecta lumina în diferite direcții, informează Bored Panda.

Nu doar monumentul în sine este impresionant, ci și regiunea în care se află, având un trecut misterios și plin de legende. Potrivit uneia dintre povești, în jurul anului 900 d.Hr., un călător, care trecea prin aceste locuri, a observat de la depărtare ceva strălucitor. S-a apropiat de lumina misterioasă pentru a vedea despre ce era vorba și a descoperit un moermânt luminos.

În sarcofag se afla trupul neînsuflețit al unei personalități musulmane, îmbrăcat într-o armură. De-atunci, mormântul a devenit o destinație de pelerinaj pentru musulmani. Cu timpul, peste locul de veci a fost construită o structură care odată cu trecerea secolelor, a devenit tot mai complexă.

Chiar dacă Shah Cheragh a fost distrusă în unele locuri de oameni, intemperii și de timp, moscheeaîncă strășicește precum un diamant și atrage pelerini și turiști din întreaga lume.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg