Încă o țară din UE se pregătește de război cu Rusia. Construiește buncăre de 27 milioane de euro

Capitala Poloniei, Varşovia, va cheltui 117 milioane de zloţi (27,3 milioane de euro) în următorii doi-trei ani pentru adăposturi antiaeriene şi alte măsuri de securitate, în contextul în care războiul din Ucraina vecină se află în al treilea an, a anunţat miercuri primarul oraşului, relatează Reuters.

Doar 4% din populație poate conta pe un loc într-un adăpost

Polonia se pregătește de război. Construiește buncăre de 2,7 milioane de euro
Polonia se pregătește de război. Construiește buncăre de 2,7 milioane de euro

În timp ce Polonia, membră a NATO, îşi asigură cetăţenii că locul lor în alianţă le conferă siguranţă în faţa oricărui atac rusesc, invazia de la graniţa sa determină pregătiri pentru potenţiale lovituri, conform News.ro.

Din proprie iniţiativă, am întreprins un inventar al locurilor de adăpost”, a declarat Rafal Trzaskowski într-o conferinţă de presă după publicarea unui raport al Biroului Suprem de Audit al Poloniei privind dotarea cu adăposturi antiaeriene în ţară.

Potrivit serviciului de pompieri, mai puţin de 4% din populaţie poate conta pe un loc unde s-ar putea adăposti, potrivit auditului.

Raportul a constatat, de asemenea, că lipsesc reglementările de bază pentru adăposturi, inclusiv echipamentul necesar şi caracteristicile tehnice cerute pentru structurile de protecţie.

Parcările subterane şi staţiile de metrou se numără printre cele aproximativ 7 milioane de metri pătraţi de spaţiu din Varşovia care ar putea servi drept adăposturi, a declarat primarul.

117 milioane (de zloţi) pentru îmbunătăţirea siguranţei – aceştia sunt bani pentru următorii doi-trei ani şi suntem pregătiţi să alocăm mai mulţi bani în acest scop”, a declarat edilul Varşoviei.

El a precizat că spitalele vor fi pregătite pentru ameninţări, iar membrii publicului vor fi educaţi cu privire la modul în care să acţioneze în caz de urgenţă.

Cele mai rele scenarii

Ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat, într-un interviu publicat luni, că Polonia trebuie să se pregătească urgent pentru ameninţarea unui război cu Rusia.

În interviul acordat ziarului Super Express, ministrul polonez a fost întrebat dacă el consideră posibilă, în final, o înfrângere militară a Ucrainei în faţa Rusiei şi o invadare ulterioară a Poloniei într-un asemenea scenariu.

„Mă aştept la orice scenariu şi le iau în serios pe cele mai rele. Aceasta este sarcina unui ministru al apărării în situaţia în care ne regăsim astăzi”, a răspuns Kosiniak-Kamysz.

A ţinut să adauge că nu a „spus aceste cuvinte din senin”, ci le-a cântărit cu atenţie înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net